Krimi3. august 2024 (opd. 5. september 2024)

Tre personer er fængslet for fire år gammelt drab på Jimmi

To mænd og en kvinde blev sigtet tilbage i juni. Nu er de blevet fængslet af Retten i Holbæk
Jimmi Steffen Lillelund.
Jimmi Steffen Lillelund.
 Foto: Politifoto/Ritzau Scanpix

En 48-årig kvinde og to mænd på henholdsvis 60 og 27 år er blevet varetægtsfængslet til 29. august.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Alle tre er sigtet for drabet på Jimmi Steffen Lillelund, der har været savnet siden april 2020.

De fængslede kan vælge at kære afgørelsen, hvilket de alle tog forbehold for, lyder det i pressemeddelelsen. Hvis de gør det, skal landsretten tage stilling til, om de skal fængsles.

Vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fortæller, at politiet er overbevist om, at der kan være personer, som ligger inde med oplysninger i sagen.

- Vi har derfor en appel om, at alle som ved noget retter henvendelse til politiet. Det kan have stor betydning for efterforskningen, siger han i pressemeddelelsen.

De tre blev allerede tilbage i juni sigtet, men dengang fandt anklagemyndigheden ikke grundlag for at kræve dem fængslet.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk synes, det er interessant, at de er blevet sigtet, men det er egentlig bare for at give dem nogle rettigheder, sagde efterforskningsleder Lars Krogsgaard dengang til Ritzau.

Men den efterforskning, som politiet har foretaget siden dengang, har underbygget mistankegrundlaget i en sådan grad, at man nu vil have de tre bag lås og slå.

Den dengang 42-årige Jimmi Lillelund boede til leje hos sin søster på en gård ved Gundsømagle, da han 30. april 2020 forsvandt. Angiveligt var han kørt til en haveforening i Ishøj for at møde en kvinde, skrev Sjællandske Nyheder i januar 2024.

Jimmi Lillelunds bil blev fundet i haveforeningen, men ham selv var der ingen spor af. To dage efter hans forsvinden blev Lillelund meldt savnet af sin familie.

- Vi efterforsker det som en drabssag uden lig, lød de allerede i januar fra vicepolitiinspektør Kim Løvkvist, som på det tidspunkt stod i spidsen for efterforskningen, da Sjællandske Nyheder talte med ham.

Til at begynde med anså politiet sagen som en almindelig forsvindingssag. Der blev ledt efter Jimmi Lillelund i en sø nær gården, hvor dykkere fra Forsvaret uden held ledte efter den forsvundne mand. Og fra luften blev der senere spejdet fra en helikopter - men forgæves.

I juli i år kom der så nyt i sagen. Politiet meldte ud, at tre personer måneden før var blevet afhørt og sigtet. Og siden dukkede der gravemaskiner op på gården ved Gundsømagle.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at de tre sigtede ud over sigtelsen for drab også er sigtet for usømmelig behandling af lig, fordi de angiveligt har bortskaffet liget.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke oplyst, hvordan de sigtede stiller sig til sigtelserne. Politiet har heller ikke oplyst, hvorvidt de tre har nogen relation til Jimmi Lillelund, og hvad den i givet fald måtte være.

Sponsoreret indhold