Det frække28. august 2024

Tag testen: Så kinky er du

Med ny videnskabelig test kan du finde ud af, om du er mere eller mindre kinky end gennemsnittet
an unrecognizable woman posing with a whip in her under against a grey background in studio.
Du behøver ikke at være til pisk og sexlegetøj for at score højt på kinkskalaen. Men det hjælper.
 FOTO: Colourbox.com

Dansk sexologis grand ol' man Sten Hegelers motto var: Lykken er at vide, hvad der er normalt - og det normale har vide grænser.

I dag kan vi formulere det lidt anderledes: Lykken er at vide, hvor kinky du er.

Bidt af bondage? Find udstyret her

For britiske forskere har udviklet en test, som på få minutter kan afsløre, hvor på kink-skalaen du ligger.

Her er hverken kink- eller vanijle-shaming relevant, idet testen har et formål:

'At tilbyde et værktøj, der ikke kun kan bruges til at udforske mangfoldigheden af kink-praksisser og -identiteter, men også til at undersøge, hvordan disse krydser hinanden med andre aspekter af seksualitet og personlig identitet. Ved at gå ud over simple identitetsmålinger og indfange et bredere spektrum af kink-engagement giver Kink Orientation Scale forskere en mere nuanceret og inkluderende måde at studere dette komplekse aspekt af menneskelig seksualitet på.’

Forskerne var nemlig utilfredse med, måden man hidtil har tilgået kink videnskabeligt. Oftest har man sat sin lid selvrapportering fra personer, som er en del af et kinky miljø, fx en SM-klub.

Ønsker og identitet

Denne test er anderledes: Forskerne begyndte med at udarbejde en indledende liste med 36 spørgsmål, som var designet til at udforske forskellige dimensioner af kink, herunder holdninger, praksis, ønsker og identitet.

Dernæst delte de spørgsmålene med to fokusgrupper, den ene selverklærede kinksters, den anden en gruppe studerende, som ikke var en del af en seksuel subkultur.

Handy bindesæt der kan ligge under sengen

Således klogere skar forskerne antal spørgsmål ned til 27, som de så gav et par hundrede studerende, der ikke angav, om de var til det ene eller det andet på forhånd.

Endnu klogere barberede de britiske sexforskere spørgsmålene ned til 18, som udgør den endelige test, du kan tage her.

Den består at udsagn, som man skal angive, hvor enig man i. Fx: 'Mine seksuelle interesser udvikler sig konstant.' 'Smerte kan være sjovt i en seksuel sammenhæng.' 'Jeg har seksuelle nicheinteresser.' 'Sexlegetøj er vigtigt i sex.'

Med dissse finder forskerne fem faktorer, som betegnes som kink-identitet, kink-udstyr, kink-fællesskab, kink-praksis og seksuel kommunikation. For eksempel omfatter"kink-identitet" emner relateret til, hvordan deltagerne ser sig selv og bliver opfattet af andre i forhold til kink, mens "kink-udstyr" fokuserer på brugen og betydningen af sexrelaterede genstande. "Kink-fællesskab' drejer som om involvering med andre, der deler lignende seksuelle interesser, "kink-praksis" omfatter specifik seksuel adfærd og dynamikken i den, og "seksuel kommunikation" handlede om, hvordan deltagerne taler om deres seksuelle aktiviteter.

SE og HØR udsendte sexkorrespondent tog testen to gange med lidt forskellige svar på et par af spørgsmålene, idet tolkning og dagsform kan variere lidt. Begge gange blev han dog erklæret ganske ordinær. Med mellem mellem 65 og 68 point ud af 90 får han dommen:

'Et gennemsnitligt niveau af kink-engagement.'

Hven havde set den komme?!

Sponsoreret indhold