Tech13. august 2024 (opd. 13. august 2024)

Apple klar med ny funktion: Gør det muligt at optage samtaler på iPhone

Efter flere års blokering vil Apple gøre det muligt at optage telefonsamtaler. Og alt kan blive udskrevet med kunstig intelligens
Sådan kommer funktionen til at fungere.
Sådan kommer funktionen til at fungere.
 Skærmdump

LÆS OGSÅ: Elon Musk i vildt raseri mod iPhones

Efter i årevis at have forbudt optagelser af telefonsamtaler på iPhone, er Apple klar til at foretage en kovending.

Ifølge The Verge vil iPhone-brugere fra dette efterår kunne optage samtaler via en funktion, der er bygget direkte ind i telefonen.

Hidtil har reglen hos Apple og Google, der står bag Android-styresystemet, ellers været, at man af hensyn til folks privatliv ikke vil give lov til at optage samtaler.

Men Apple bryder altså med den regel, fordi der snart kommer kunstig intelligens i telefonerne, som firmaet håber kan skaffe endnu flere milliarder i kassen.

Det bliver derfor muligt både at optage og udskrive samtalerne, umiddelbart efter de er afsluttet. Desværre ikke på dansk, men på store hovedsprog som engelsk, spansk og fransk.

Indtil videre er det i øvrigt uvist, om funktionen kommer til Danmark og resten af EU, da Apple her har udskudt lanceringen af AI-funktionerne.

Det skyldes, at EU har ganske strenge regler for brug af AI og deling af private informationer om brugerne.

Bliver advaret først

Brugernes privatliv er fortsat i fokus, selvom Apple snart giver brugerne mulighed for at optage samtaler på iPhones.

Når det sker, vil dem, man taler med, nemlig blive advaret om, at samtalen optages. Det bliver altså ikke muligt at optage telefonsamtaler i hemmelighed.

Sponsoreret indhold