Kongelige15. august 2024 (opd. 16. august 2024)

Reagerer på Mette-Marits samtale med Marius-offer: - Det dummeste, jeg nogensinde har hørt

Kronprinsesse Mette-Marit har haft kontakt til den 20-årige kvinde, der i sidste uge var involveret i voldsepisoden med Marius Borg Høiby, og det er bestemt ikke smart, mener SE og HØRs chefredaktør
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Chefredaktør Niels Pinborg roser ikke ligefrem Mette-Marits beslutning.
 Video: SE og HØR

LÆS OGSÅ: Derfor gik Marius Borg Høiby amok: Har været i behandling for det

Den 27-årige pseudo-prins Marius Borg Høiby lægger i disse dage navn til store overskrifter i hele Norden, efter han i sidste uge blev anholdt for vold mod en 20-årig kvinde.

En skandale, der lader til kun at blive værre og værre. Blandt andet fordi politiet har været mistænkeligt handlingslammede, når det kom til at informere offentligheden om sagen.

En anden særligt opsigtsvækkende side af sagen, er, at det norske kongehus bekræfter, at den 50-årige Mette-Marit har været i kontakt med sin søns voldsoffer.

SE og HØRs chefredaktør, Niels Pinborg, er blandt dem, der ikke just mener, at det er et smart træk.

- Jeg kan godt forstå, at hun har haft et behov for at tale med hende. Men det skal hun ikke. Det er det dummeste, jeg nogensinde har hørt, siger han i den seneste udgave af podcasten "Ryd forsiden".

- Uanset om der er påvirkning, skal man ikke tale med viden og forrettet, når man repræsenterer den anden side af sådan et hændelsesforløb.

Det norske kongehus skal lade Marius Borg Høiby tage det fulde ansvar for shitstormen og blande sig helt udenom, lyder det fra ekspert.
Det norske kongehus skal lade Marius Borg Høiby tage det fulde ansvar for shitstormen og blande sig helt udenom, lyder det fra ekspert.
 Foto: Lise Åserud/AFP/Ritzau Scanpix

Også den politiske redaktør på Dagbladet, Lars Helle, retter skarp kritik mod kronprinsessen.

- Noget af det første en erfaren strafferetsadvokat gør, er at understrege over for klienterne, at de skal undgå kontakt med forurettede. Det gælder også indirekte kontakt, altså via andre. Mette-Marit kan umuligt have spurgt nogen til råds, før hun ringede til den forurettede kvinde.

Marius er søn af Norges kronprinsesse Mette-Marit, men er ikke en del af den norske tronfølge, da han blev født, før Mette-Marit blev gift med kronprins Haakon. Marius har derfor ingen kongelige titler og deltager sjældent i officielle kongelige begivenheder.

Sponsoreret indhold