Krimi4. september 2024

Greta Thunberg løsladt fra Bellahøj politistation

Greta Thunberg er onsdag eftermiddag blevet løsladt fra Bellahøj politistation
Greta Thunberg blev onsdag anholdt i det centrale København. Nu er hun igen på fri fod.
Greta Thunberg blev onsdag anholdt i det centrale København. Nu er hun igen på fri fod.
 Foto: Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag morgen startede dramatisk for den selvudnævnte autistiske klima- og retfærdighedsaktivist Greta Thunberg.

Her blev hun nemlig anholdt foran Københavns Universitets lokaler i Krystalgade i forbindelse med en såkaldt aktion.

Men onsdag eftermiddag er hun igen blevet løsladt, skriver Ekstra Bladet, som var til stede ude foran politistationen i forbindelse med løsladelsen.

Greta Thunberg var onsdag morgen troppet op foran universitetet sammen med 'Studerende mod Besættelsen', hvor de forsøgte at spærre indgangen.

Efter morgenens aktion lagde gruppen 'Studerende mod Besættelsen' et opslag op på Instagram, hvor de oplyste, at dagens demonstration skyldes Københavns Universitets fortsatte samarbejde med israelske universiteter her midt i krigen i Gaza.

'Mens civile palæstinensere hver dag bliver slået ihjel i Israels invasion af Gaza, fortsætter Københavns Univsersitet ufortrødent sine samarbejder med med israelske univesisteter,' skriver de blandt andet i et opslag på Instagram.

Den sag bakker Greta Thunberg op om, skrev hun i en story på det sociale medie.

– Jeg er ved Københavns Universitets administrationsbygning sammen med Studerende mod Besættelsen, skriver hun i en story, der fortsatte:

– Politiet er blevet tilkaldt, og de gik ind i bygningen på en voldelig måde med deres rifler synlige, står der i hendes story på det sociale medie.

Københavns Politi oplyste efter aktionen, at de havde anholdt seks personer, som ville blive sigtet for husfredskrænkelser.

Opdateres...

Sponsoreret indhold