Det frække10. september 2024

Unge mest kinky - men knalder mindst

Generationskamp på nyt frækt datingsite
back view of woman in sexy lingerie and handcuffs sitting on top of man isolated on black
Unge har en flydende køns- og seksualitetsopfattelse og mere åbne overfor kinks.
 FOTO: Colourbox.com

I begyndelsen var scor. Og scor var sex og sex var scor.

Nu - mere end 25 år og mange datingplatforme senere - er Feeld den nye frække dreng i den sexpositive klasse.

Her er udstyret til dine bindelege

Og hvor Scor er lokal, er Feeld global. Og som sådan har platformen allieret sig med den berømmede sexforsker Justin Lehmiller for at undersøge, hvordan brugernes sexliv ser ud.

Det er der kommet en rapport ud af. Den tager udgangspunkt i et generationsanalyse af svarere fra 3310 medlemmer fra hele 71 lande.

Det betyder så, at undersøgelsens konklusioner ikke sådan uden videre kan overføres til danske forhold. Ikke desto mindre er der tendenser i rapporten, som lægger sig op ad andre mere videnskabelige studier:

Unge har mindre sex, men er mere kinky.

Dette er undersøgelsen opdeling af generationerne:

Boomers: Født mellem 1946 og 1964.
Generation X: Født mellem 1965 og 1980.
Millennials: Født mellem 1981 og 1996.
Generation Z: Født mellem 1997 til 2012.

Kinks

Deltagerne blev spurgt, om de havde opdaget nye kinks eller lyster i løbet af deres tid på appen. Næsten halvdelen (47 procent) svarede bekræftende.

Generation Z var de mest tilbøjelige til at sige, at de havde opdaget et nyt kink, siden de blev medlem af Feeld (55 procent), efterfulgt af Millennials, Generation X og Boomers (henholdsvis 49 procent, 39 procent og 33 procent).

Forfatterne mener, at der er flere forklaringer. Den ene er simpelthen, at ældre voksne har haft mere tid til finde ud af, hvilken sex de kan lide - så de har i højere grad allerede fundet ud af det før de kom på Feeld.

En anden forklaring, der ikke udelukker den første, er unge voksne i dag har en større generel interesse for kinks end ældre voksne.

Det kan så skyldes den nemme adgang til den største pornosamling, menneskeheden nogensinde har kendt til: gratis tubesites. Men det en oversimplificering, mener forfatterne bag undersøgelsen.

De peger på mere på, at kink er nemlig blevet mainstream, til dels takket være populariseringen af BDSM gennem Fifty Shades-bøgerne og -filmene, som åbnede op for samtaler om kink og banede vejen for flere kink-skildringer i de populære medier.

Hop med på denne populære og småkinky trussetrend

Unge voksne, der udforsker deres seksualitet i dag, gør det således i et miljø, hvor kinks diskuteres mere åbent end nogensinde, og hvor de for mange er blevet en identitet i sig selv.

For ældre voksne kan kinks og BDSM være mere belastet af stigmatisering og skam. Ældre voksne holder sig måske tilbage fra kinks i både fantasi og adfærd, til dels fordi de lærte at føle mere skam omkring dem.

Frekvens

Og så er der det med sexfrekvensen, som tegner et lidt andet billede:

Generationen Z'erne rapporterede at have haft sex tre inden for den seneste måned, sammenlignet med fem for både Millennials og Gen X.

Desuden meldte 37 procent af Gen Z, at de ikke havde haft sex i den seneste måned, sammenlignet med 19 procent af Millennials og 17 procent af Gen X.

Skandinaviens største sexshop har altid frække tilbud

I øvrigt havde Gen Z og Boomers samme sexfrekvens: Så de yngste og de ældste voksne har mindst sex.

Det kan selvfølgelig skyldes, at langt flere af de helt unge er singler, 50 procent imod kun en femtedel af Millennials, Gen X og Boomers. Således fantaserer unge også langt om monogami, nok fordi de netop ikke har så mange erfaringer med parforhold.

Tidligere i denne måned afslørede vi, at unge sexlegetøjskøbere er ekstra begejstrede for kinky legetøj, der fx har form som dragedillere:

I morgen kan du læse om unge, som dyrker kinky kvælesex. Og på torsdag fortæller dansk kvinde fra Aalborg om sine erfaringer med breath control.

Sponsoreret indhold