Kongelige6. september 2024

Ny anklage mod Marius Borg Høiby: Nu er papprinsen anmeldt for stalking

Den nyeste anklage mod Marius Borg Høiby går ind under den norske straffelov for stalking
Oslo 20.08.2023 Kronprinsesse Mette-Marit fyller 50 år. Feiring med Gudstjeneste i Slottskapellet og på Litteraturhuset. Marius Borg Høiby
Ifølge norsk SE og HØR er Marius Borg Høiby anmeldt for "hensynløs adfærd", der beskriver handlinger, som krænker andres fred.
 Foto: Andreas Fadum

LÆS OGSÅ: Hør skræmmende optagelse mellem Marius Borg Høiby og ekskæresten

Tirsdag kunne norske Aftonbladet afsløre, at Marius Borg Høiby har fået polititilhold mod kvinden, som han var voldelig over for natten til den 4. august.

Det var dog ikke den eneste dårlig nyhed for kronprinsesse Mette-Marits søn, for samme dag kunne norsk SE og HØR afsløre, at papprinsen er anmeldt for ”hensynsløs adfærd.”

Men hvad betyder det egentlig?

Hensynsløs adfærd går under den norske straffelovs paragraf 266. Paragraffen er sat i verdenen for at beskytte ofrer mod stalking.

– Den, som ved skræmmende eller plagsom optræden eller anden hensynsløs adfærd forfølger en person eller på anden måde krænker en andens fred, straffes med bøde eller fængsel i op til 2 år, lyder den juridiske formulering.

Den norske lov var i 2020 oppe at vende i det danske folketing, da man besluttede sig for at forbedre indsatsen mod stalking. To år senere fik Danmark også en stalkingparagraf i sin straffelov.

Advokat påpeger fejl

Hvem, der har anmeldt Marius Borg Høiby for hensynsløs adfærd, skriver norsk SE og HØR ikke noget om, men mediet beskriver, at prinsessesønnen skal have udført en form for telefonisk terror mod kvinden, han selv har kaldt sin kæreste.

Marius Borg Høiby havde nemlig – ifølge norsk SE og HØR – travlt med at ringe og skrive til kvinden i mange timer efter, at han forlod hendes lejlighed den skæbnesvangre nat.

Dette skal være blevet ved indtil kvinden blokerede papprinsen på sin telefon.

Mediet har rakt ud til offerets bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, der skriver, at SE og HØR’s oplysninger om den seneste anmeldelse er forkerte. Hvad der er forkert, vil hun dog ikke fortælle.

Det var samme advokat, der tirsdag bekræftede polititilholdet, der varer indtil marts 2025.

– Det er blevet vurderet nødvendigt. Men jeg har ingen andre kommentarer, sagde advokaten.

Marius Borg Høiby blev efter sin anholdelse sigtet for hærværk og vold. Sidenhen er sigtelsen blevet udvidet til også at omfatte trusler og tyveri.

10 dage efter anholdelsen den 4. august brød Marius Borg Høiby tavsheden.

I en skriftlig meddelelse indrømmede han at have været voldelig og udøve hærværk i en lejlighed i en alkohol- og kokainrus.

Sponsoreret indhold