Kongelige10. september 2024

Frede og Marys vilde flyvetur: Tur/Retur for 244.000 kroner

Der er ingen smalle steder, når regentparret skal fragtes på arbejde på statens regning. Og andet kvartal i 2024 var ingen undtagelse
Der blev ikke sparet på pengene, da kong Frederik og dronning Mary tilbage i maj tog på deres første officielle statsbesøg som kongepar i Stockholm.
Der blev ikke sparet på pengene, da kong Frederik og dronning Mary tilbage i maj tog på deres første officielle statsbesøg som kongepar i Stockholm.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Her er Christians nye liv

Fint skal det være, når man er konge og dronning af Danmark.

Derfor lader det ellers klima-elskende regentpar sig da også jævnligt transportere rundt i Forsvarets fly, når de skal ud på officielle opgaver.

I andet kvartal af 2024 blev de således fragtet til og fra arbejdsopgaver af Forsvaret for i alt 316.587 kroner. Det viser en ny opgørelse fra Forsvarsministeriet.

Dertil kommer et andet chartret fly, som backup i forbindelse med en tur til Færøerne. Denne tur blev dog aflyst, men kostede alligevel forsvaret – og dermed os alle sammen – 18.000 kroner.

244.117 kroner

Den dyreste tur, var dog den som regentparret foretog fra 5. Maj til 7. Maj, hvor de 6. Og 7. Maj var på deres første officielle statsbesøg i Stockholm i Sverige som kongepar.

Denne tur kostede i alt 244.117 kroner, som fordeler sig på en flyvetur til og fra Sverige i et af Forsvarets fly af modellen Challenger, som er et lille passagerfly.

Medregnet i prisen er desuden et chartret fly af modellen Falcon 8X, der blev brugt som backup til turen til Stockholm, som stod og ventede i Kastrup. Denne lille sag kostede i alt skatteborgerne 72.000 kroner.

Med på turen havde kongeparret desuden et følge med. Det fremgår ikke, præcis hvem der er tale om. Men der var flere prominente danske politikere og ministre med på statsbesøget i Stockholm. Herunder statsminister, Mette Frederiksen, udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister, Troels Lund Poulsen.

Udover turen til Stockholm har de danske skatteborgere også betalt for en tur fra Oslo til Kastrup, hvor dronning Mary blev fragtet af et af forsvarets Challenger fly.

En tur, som kostede 72.000 kroner.

Flyver ofte

Det er langt fra en hemmelighed, at den danske kongefamilie elsker at lade sig transportere rundt i Forsvarets flyvere og helikoptere, når de skal rundt omkring.

I 2023 skete det også hele syv gange, at både kong Frederik, dronning Mary og dronning Margrethe lod sig fragte rundt for vores alles penge.

Faktisk kom den samlede sum for flyture i 2023 op på knap 1,3 millioner kroner – vel at mærke for en familie, som i forvejen for mere end 100 millioner kroner til at drive sig selv om året.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Kongehuset omkring den dyre flyvetur, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Sponsoreret indhold