Krimi10. september 2024 (opd. 10. september 2024)

Kasper Sand Kjær i bedragerisag: - Ligner et forsøg på damagecontrol

Den forhenværende folketingspolitiker ventes at tilstå falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri i retten på fredag
Kasper Sand Kjær.
Kasper Sand Kjær.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

TIP OS ANONYMT: Kender du mere til sagen? Skriv en fortrolig mail til journalisterne på saad@sh.dk

LÆS OGSÅ: Kasper Sand Kjær skal i retten: Sigtet for forsøg på bedrageri og falsk anmeldelse

Prisen for en lovende politisk karriere kan nu gøres op. Den er 45.310 kroner.

I hvert fald, hvis man forsøger at bedrage sig til pengene gennem en falsk anmeldelse.

Den lovende socialdemokrat, Kasper Sand Kjær, der fredag forventes at tilstå netop falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri, er i hvert fald færdig i politik.

At han stoppede sin karriere, der ellers var på decideret himmelflugt, helt ud af det blå i oktober sidste år, kom bag på alle, der følger med i Christiansborg og omegn. Trods tunge poster for partiet og genvalg som spidskandidat i en af de mest sikre S-kredse, ville han pludselig ikke mere. Han ville være selvstændig konsulent.

- Det ligner et forsøg på damagecontrol, og det er jo trist, fordi hans karriere sluttede så hurtigt. Men det er jo så hans skyld, siger politisk kommentator og tv-personlighed Michael Kristiansen til SE og HØR, der mener, at det giver god mening at kæde hans bratte stop i politik sammen med den truende politisag, der altså fandt sted få måneder forinden.

Journalist og politisk analytiker Michael Kristiansen.
Journalist og politisk analytiker Michael Kristiansen.
 Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

- Ja, det kan man sagtens forestille sig, at det gør. Der er jo nogle regler for, at hvis man bliver dømt for kriminalitet, så kan man ikke sidde i Folketinget. Og de regler, det gælder også i småtings-afdelingen. Så er man ikke værdig til at sidde i Folketinget, hedder det sig. Og det er klar over, at hvis han i efteråret 2023 ved, at den her sag kommer for, så ved han godt, at han ryger ud uanset hvad, det er bare et spørgsmål om tid.

Sådan stoppede han

Det kom som noget af en bombe i det politiske liv, da Kasper Sand Kjær sidste efterår pludselig stoppede i Folketinget.

Det skete med denne begrundelse, som han delte på Facebook:

"Jeg har truffet en stor og svær beslutning. Jeg stopper i Folketinget. Efter mere end 20 år med politiske poster og tillidshverv – fra elevrådsformand til folketingsmedlem – har jeg brug for at prøve noget nyt. Og brug for at prøve at være noget andet end mit politiske hverv," skrev han dengang.

Ifølge Michael Kristiansen er det en bet for Kasper Sand Kjær, at sagen alligevel kommer frem.

- Han havde jo nok håbet på, at ingen ville opdage det, nu hvor han havde trukket sig, siger han.

Kasper Sand Kjær har hele sit liv arbejdet hen mod at blive toppolitiker. Siden folkeskolen er tiden blevet brugt med at engagere sig. Men det behøver ikke nødvendigvis stoppe her.

- Der er altid mulighed for at komme tilbage, det er der flere fortilfælde for. Men det handler om, at hvis man først er dømt uværdig til at sidde i Folketinget, som man bliver, når man får en dom, så er man nødt til at starte forfra.

Sponsoreret indhold