Kongelige10. september 2024

Kronprinsesse Mette-Marit bryder tavsheden i Marius Borg Høibys voldssag

For første gang reagerer kronprinsesse Mette-Marit på sønnen Marius Borg Høibys kriminelle løbebane
Kronprinsesse Mette-Marit med sønnen Marius Borg Høiby under armen.
Kronprinsesse Mette-Marit med sønnen Marius Borg Høiby under armen.
 Foto: Svein Brimi

LÆS OGSÅ: Derfor fik Marius Borg Høiby polititilhold mod ekskæreste

Mens kronprins Haakon ved flere lejligheder har svaret, når pressen har spurgt til papprinsen Marius Borg Høiby, som i den grad er kommet i store problemer og blandt andet er sigtet for vold, så har kronprinsens kone, kronprinsesse Mette-Marit holdt sig tavs om sønnens situation.

Tirsdag tager hun dog bladet fra munden og reagerer for første gang, skriver norsk SE og HØR.

Dog med en kort og præcis kommentar.

– Af respekt for de involverede i sagen, Marius inkluderet, så kommenterer jeg ikke på nuværende tidspunkt og beder om respekt for det, siger kronprinsesse Mette-Marit.

Det sker i forbindelse med det norske kronprinspars amtsbesøg i Trøndelag, hvor det efter planen skal forbi fire kommuner.

Tidligere i dag kom det frem, at politiet allerede sidste år havde Marius Borg Høiby til samtale for at advare ham, fordi man kendte til hans kriminelle omgivelser, lød det.

Kronprins Haakon har lidt flere ord om sagen. I slutningen af august sagde han således til den norske presse:

– Det er jo en alvorlig sag. Vi er optagede af, at alle involverede får støtte, og at de har gode mennesker omkring sig.

I forbindelse med sommer-OL udtalte han:

– Dette er nu en sag, som er i retssystemet, som politiet håndterer, og på den måde bliver alle parter hørt. Det er godt. Så har jeg stor tillid til, at de gør det på en ordentlig, professionel og retfærdig måde.

Skandalen begyndte at rulle, da han efter sigende angreb sin kæreste i begyndelsen af august.

Marius Borg Høiby er sigtet for såkaldt kropskrænkelse, som er den mildeste form for vold i den norske retsbog. Den sigtelse har siden udviklet sig til partnervold. Derudover er han sigtet for trusler, hærværk, stalking og for at have stjålet en kendt tv-profils scooter.

Læs mere om den skandaleramte papprins herunder:

Sponsoreret indhold