Nyheder11. september 2024

Efter SE og HØR-afsløring: Kasper Sand Kjær trækker sig som formand

Den tidligere S-profil Kasper Sand Kjær trækker sig som formand for DIPD
Kasper Sand Kjær (S) havde tidligere en høj profil i sit parti. Her ankommer han til Drabantsalen før aftenselskab på Christiansborg Slot under fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum i København i 2022.
Kasper Sand Kjær (S) havde tidligere en høj profil i sit parti. Her ankommer han til Drabantsalen før aftenselskab på Christiansborg Slot under fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum i København i 2022.
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpi

Den tidligere toppolitiker i Socialdemokratiet Kasper Sand Kjær har trukket sig som formand for Dansk Institut for Partier og Demokrati, DIPD.

Det sker i kølvandet på SE og HØR's afsløring om, at han fredag skal i retten i forbindelse med en tilståelsessag om falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri for lidt mere end 45.000 kroner.

Det skriver DIPD i en pressemeddelelse:

"Formand Kasper Sand Kjær har i dag meddelt DIPD’s direktør, Mathias Parsbæk Skibdal, at han ønsker at trække sig fra posten som bestyrelsesformand for DIPD, fordi han ikke ønsker, at den aktuelle sag skal stå i vejen for DIPD’s vigtige arbejde for at fremme demokrati og politiske partier rundt om i verden."

Dirketøren for DIPD, Mathias Parsbæk Skibdal, skriver desuden i meddelelsen, at han takker Kasper Sand Kjær for samarbejdet.

Fredede ham

Så sent som tirsdag var flere medlemmer af bestyrelsen i DIPD, herunder Danmarksdemokraternes Charlotte Munch og Dansk Folkepartis Jan-Erik Messmann, dog ude og tage formanden i forsvar.

I hvert fald beskrev de begge Kasper Sand Kjær som værende "dygtig".

Faktisk gik Jan-Erik Messmann så langt, da SE og HØR talte med ham, at han fredede Kasper Sand Kjær helt, da han mener, at "alle fortjener en chance mere":

- Og for hans vedkommende vil jeg sige rent personligt, at han er utrolig dygtig til sit hverv. Jeg kan ikke se, hvem jeg skulle pege på af de andre medlemmer, og det ville blot forsinke arbejdet. Jeg mener også, at man bør give folk en chance.

- Men der er formentlig mange andre steder, hvor den her ikke var gået uanset ens faglighed?

- Det har du ret i. Og uagtet om man svindler for 400 kroner eller 400.000, så har man gjort noget forkert. Men alligevel skal man have en chance.

"Intet med det at gøre"

På trods af at Kasper Sand Kjær ikke mener, at han kan sidde som formand i DIPD, mens den aktuelle sag ruller, så var det altså ikke den holdning, som DIPD's direktør, Mathias Parsbæk Skibdal, gav udtryk for overfor SE og HØR tirsdag.

Her fortalte han nemlig, at han ikke mente, at dagen havde "noget at gøre" med DIPD:

- Sagen har intet med DIPD at gøre, og jeg har derfor ingen kommentarer på nuværende tidspunkt, lød det fra direktøren.

SE og HØR har også været i kontakt med Mathias Parsbæk Skibdal onsdag, efter Kasper Sand Kjær tilbagetrækning kom frem. Men direktøren meddeler altså, at han ikke har yderligere kommentarer og henviser i stedet til pressemeddelelsen.

Har fortsat job

Dermed mister Kasper Sand Kjær nu også det honorar, som han fik for sit embede som formand.

Det er dog ikke sådan, at Kasper Sand Kjær nu går jobløs.

Han er nemlig fortsat listet som direktør i hans konsulentvirksomed Polbureau, som han stiftede efter, at han trådte ud af Folketinget.

SE og HØR forsøger i skrivende stund at få en kommentar fra Kasper Sand Kjær.

SE og HØR forsøger også at få en kommentar fra andre medlemmer af bestyrelsen.

Sponsoreret indhold