Nyheder14. september 2024

Norske Jakob Ingebrigtsen løber halvmaraton i København

Sparta Atletik & Løb har bekræftet Jakob Ingebrigtsens deltagelse i søndagens Copenhagen Half Marathon
Jakob Ingebrigtsen, of Norway, celebrates after winning the men's 1500 meters during the Diamond League final 2024 athletics meet in Brussels, Friday, Sept. 13, 2024. (AP Photo/Frederic Sierakowski)
En af verdens bedste løbere på atletikbanen gæster søndag Danmark for at løbe halvmaraton.
 Foto: Frederic Sierakowski/AP/Ritzau Scanpix

Den norske atletikstjerne Jakob Ingebrigtsen stiller op til Copenhagen Half Marathon i Københavns gader søndag.

Det oplyser arrangøren Sparta Atletik & Løb i en pressemeddelelse.

Arrangøren kalder det "grænsende til det sensationelle", at man har kunnet tiltrække den 23-årige OL-guldvinder.

- Når en OL-guldvinder og en af verdens største løbefænomener vælger at løbe i København, så er det, fordi byen, ruten og publikum leverer noget særligt, siger den administrerende direktør for arrangøren Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg.

På startstregen på Jagtvej vil nordmanden stå skulder mod skulder med blandt andre verdensrekordholderen på halvmaraton, Jacob Kiplimo.

- Det er en fremragende mulighed at kunne tilbyde det danske publikum og deltagerne at opleve Jakob Ingebrigtsen i duel med både verdensmesteren og verdensrekordholderen på halvmaraton.

- Det understreger for os, hvorfor Copenhagen Half Marathon er udsolgt på rekordtid, og hvorfor København er udvalgt til at afholde verdensmesterskaberne på distancen i 2026, siger Dorte Vibjerg.

Ingebrigtsen vandt OL-guld på 5000 meter i Paris i 2024 og på 1500 meter i Tokyo i 2021. Desuden er han verdensmester på 5000 meter i 2022 og 2023. På 3000 meter er han verdensrekordholder.

Han ser frem til at teste sig selv for første gang i København.

- Normalt er det en distance, der passer godt til min træning, men efter en lang sæson på banen, hvor jeg har arbejdet frem mod 1500 meter, er det spændende at se, om jeg overhovedet kan nå i mål, siger Jakob Ingebrigtsen.

Han er fra en meget berømt løbefamilie, og også brødrene Henrik og Filip er eliteløbere.

Alt er dog ikke fryd og gammen i familien, eftersom de tre brødre sidste år i en kronik på mediet VG offentligt anklagede deres far, løbetræneren Gjert Ingebrigtsen, for vold og trusler under opvæksten.

Efterfølgende er Gjert Ingebrigtsen blevet tiltalt for mishandling af et nært familiemedlem.

Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen afbrød i begyndelsen af 2022 samarbejdet og droppede kontakten med faren. I stedet blev Gjert Ingebrigtsen træner for sønnernes norske konkurrent, Narve Gilje Nordås.

Sponsoreret indhold