Kendte18. september 2024

Medie: Katherine Diez udgiver bog om plagiatskandalen

Den udskældte litteraturanmelder Katherine Diez udgiver ifølge Ekstra Bladet en bog om den plagiatskandale, som udløste en kæmpe shitstorm i begyndelsen af året
Katherine Diez har den seneste tid været udsat for en mediestorm, efter det kom frem, at hun har plagieret i sin tid som anmelder for diverse medier.
Katherine Diez har den seneste tid været udsat for en mediestorm, efter det kom frem, at hun har plagieret i sin tid som anmelder for diverse medier. Nu udgiver hun angiveligt en bog om hele skandalen.
 Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

- Jeg har været en idiot.

Sådan lød det fra Katherine Diez tidligere på året, da hun var blevet afsløret i omfattende plagiering i sine anmeldelser og kronikker i blandt andet Berlingske.

Siden har der været total radiotavshed fra den førhen så aktive instagrammer.

Nu ser det imidlertid ud til, at Diez træder frem fra sit flyverskjul.

Ifølge Ekstra Bladet, udgiver den udskældte litteraturanmelder en bog om hele skandalen.

Det har ikke været muligt for avisen at få bekræftet nyheden fra People’s Press, som ifølge avisens kilder er det forlag, som udgiver den potentielt saftige sag.

Det var mediet Kulturmonitor, som kradsede i overfladen, og siden igangsatte Berlingske en undersøgelse af det materiale, Diez havde leveret gennem tiden som avisens litteraturanmelder.

Der blev fundet 13 eksempler på direkte plagiat.

– Jeg er blevet forelagt resultatet af Berlingskes undersøgelse af mine artikler. Det vidner om intet andet end dovenskab, foragtelig mangel på selvindsigt og en sørgelig, altoverskyggende frygt for at blive afsløret som det, jeg har brugt det meste af mit liv på at flygte fra: at være et helt almindeligt, usikkert menneske, lød det fra Diez i et skriftligt svar.

Hun tilføjede:

– Den seneste måned har jeg stået i, hvad jeg kun kan beskrive som en altomfattende livskrise. Der er kun ét at gøre for mig nu: at tage så hårdt ved lære af de fejl, jeg har begået, at jeg en dag kan vende stærkere tilbage.

Diez har tidligere fortalt sine i omegnen af 50.000 følgere, at hun skrev på en bog. Nu ser det ud til, at forfatterdebuten bliver en realitet - om end det nok er en lidt anden bog end hun oprindelig havde i tankerne.

Sponsoreret indhold