Kendte18. september 2024

Ibi-Pippsis datter reagerer: Det var et mediestunt

Provokunstneren Ibi-Pippi Orup Sommers datter, Liva Læsøe, har slået hånden af sin far og vil ikke længere stå model til hans handlinger
Liva er i dag 19 år gammel og har ikke længere kontakt til sin far Ibi-Pippi.
Liva er i dag 19 år gammel og har ikke længere kontakt til sin far Ibi-Pippi.
 Foto: Privatfoto

LÆS OGSÅ: Fængseldømt provokunstner Ibi-Pippi er blevet gift igen

19-årige Liva Læsøe fra Silkeborg plejede at kalde provokunstneren Ibi-Pippi Orup Sommer, der har gjort sig bemærket gennem en række kontroversielle handlinger, for sin far, det gør hun ikke længere.

Og det er der mange årsager til lader Liva forstå i en video på det sociale medie TikTok.

Over for SE og HØR fortæller hun nu, at hun første gang forsøgte at stoppe kontakten til Ibi-Pippi for halvandet år siden. I dag er det et halvt år siden, at Liva sidst har haft kontakt med sin far, og kontakten valgte hun at cutte, fordi hun er træt af, at han har smadret familien i et forsøg på at blive kendt.

Splittede familien

Livas forældre blev skilt, da hun var fire år gammel, og dengang hed aftalen, at Liva og hendes bror skulle bo hos deres mor, og være ved deres far hver anden weekend.

- Men han aflyste otte ud af ti gange. Det var rigtig sjældent, at vi så ham. Han lovede os guld og grønne skove, men det blev aldrig til noget, fortæller Liva til SE og HØR.

Liva og hendes søskendes barndom var bestemt ikke let med en far som Ibi-Pippi. Liva fortæller, at det var svært for dem at blive mindet om deres fars kontroversielle kunstprojekter, som da han smurte makrelsalat i ansigtet på sig selv.

- Det har splittet vores familie. Mine små søskende ser ikke længere deres far, alle deres klassekammerater har altid vidst, hvem han var, og de har også hørt for det. Jeg var heldig, at jeg ikke boede ved ham fast.

Da SE og HØR fortæller Livas beskyldninger til Ibi-Pippi fortæller hun, at hun altid har forsøgt at være den bedste forælder for sine børn, og erkender, at hun naturligvis også har lavet fejl.

- Jeg har fuld forståelse for, at det kan være vanskeligt at være barn af en offentlig person. Jeg mener, jeg har bestræbet mig på, at holde mine børn ude af mediebilledet. De har aldrig medvirket i diverse tv-programmer, artikler eller lignende. Jeg har altid ønsket at skærme dem fra den del af mit virke, siger Ibi-Pippi.

På billedet ses Liva Læsøe som lille sammen med sin far.
På billedet ses Liva Læsøe som lille sammen med sin far.
 Foto: Privatfoto

Et stort mediestunt

Da Ibi-Pippi Orup Sommer fik et juridisk kønsskifte tilbage i 2015 gjorde han det, ifølge Liva, ikke fordi han følte sig som en kvinde, men udelukkende for at få opmærksomhed.

- Det var ikke andet end et mediestunt for ham, det var en måde at få opmærksom på og gøre grin med en lov, der gjorde det muligt for transkønnet at tage det sidste skridt og blive accepteret som dem, de var i samfundet, siger Liva og beretter, at Ibi-Pippi Orup Sommer selv har fortalt hende det tidligere.

Overfor SE og HØR afviser Ibi-Pippi, at kønskiftet var et mediestunt.

- Jeg har altid ment at min seksualitet ikke er noget, som jeg på nogen tænkelig måde har lyst til at diskutere med mine børn. Derfor har de naturligvis heller ingen viden om dette, siger Ibi-Pippi.

Provokunstner Ibi-Pippi blev tidligere på sommeren gift med Tine Sommer.
Provokunstner Ibi-Pippi blev tidligere på sommeren gift med Tine Sommer.
 Foto: Lars Horn / Baghuset

Da Ibi-Pippi fik kønsskifte var Liva blot ti år gammel og forstod ikke helt, hvad det gik ud på.

- Han insisterede altid på, at vi kaldte ham for far, siger Liva.

Ifølge Liva måtte han kæmpe for at blive registreret som far i CPR-registret til sine yngste børn efter sit kønsskifte.

I dag har Liva fået nok, og derfor ønsker hun ikke længere at have kontakt til sin far, og efter hun postede videoen på TikTok, har Ibi-Pippe Orup Hedegaard bedt hende om at slette den.

- Jeg har bare delt min egen oplevelse, og derfor har jeg nu blokeret ham.

Venter på fængselsesdom

I juni måned blev provokunstneren idømt halvandet års fængsel for groft hærværk på et Asger Jorn-maler.

Forbrydelsen blev begået i april 2022. Her begik Ibi-Pippi hærværk mod maleriet "Den foruroligende Ælling" med kontaktlim og sprittusch.

Hun valgte at livestreame begivenheden, hvilket indgik som et skærpende element i landsrettens dom.

Parret ved endnu ikke, hvornår Ibi-Pippi skal afsone straffen, de venter fortsat på indkaldelsen.

Sponsoreret indhold