Sport8 timer siden

Andrejs Strebkovs suspenderet i fem år for seksuel chikane: Nu står Anna Cramling frem

En 43-årig skakspiller er blevet suspenderet fra FIDE på grund af seksuel chikane. Nu fortæller et af ofrene ved navn Anna Cramling, at hun ikke mener, straffen er hård nok
22-årige Anna Cramling er blandt de kvinder, som er blevet udsat for seksuel chikane af skakspilleren Andrejs Strebkovs.
22-årige Anna Cramling er blandt de kvinder, som er blevet udsat for seksuel chikane af skakspilleren Andrejs Strebkovs.
 Foto: Instagram

LÆS OGSÅ: Landsholdet i sorg: Kai Johannsen er død

- Det er forfærdeligt. Modbydeligt.

Sådan lyder det fra den nu 22-årige Anna Cramling, der i podcasten "Sjakksnakk" fortæller om den seksuel chikane, hun blev udsat for af skakspilleren Andrejs Strebkovs.

For en måned siden viste en undersøgelse ifølge svenske Aftonbladet, at den 43-årige skakspiller er skyldig i flere tilfælde af seksuel chikane, og det resulterede i, at Andrejs Strebkov blev suspenderet af det internationale skakforbund FIDE i fem år.

Over 10 år skulle han eftersigende have sendt breve med pornografisk indhold samt brugte kondomer til piger og yngre kvinder til deres private adresser.

Og i podcasten forklarer Anna Cramling, der er svensk skakspiller, at hun var en af dem.

- Ja, han sendte også mig et brev. Det er år siden, og jeg husker det ikke præcist, men jeg var 17 eller 18. Dengang troede jeg, at jeg var den eneste, det var sket for. Men så fik jeg at vide, at det samme var sket for mange andre.

- Han havde adresser på alle pigerne og har sendt så ulækre ting til dem. Det er helt sindssygt.

Anna Cramling fortæller videre i podcasten, at hun ikke mener, suspenderingen på fem år er nok. Andrejs Strebkovs burde, hvis det stod til hende, suspenderes resten af livet.

- Ingen af os ville sig godt tilpas, hvis han begyndte at dukke op til skakkonkurrencer. Især ikke os, det er gået udover. Han burde bestemt få et forbud på livstid, men det er samtidig en kriminel handling, så det burde have større konsekvenser.

Sponsoreret indhold