KongeligeI går

Nu reagerer kong Charles på de tragiske oversvømmelser

Den britiske konge sender i et opslag på de sociale medier sine dybeste kondolencer til ofrene for de massive oversvømmelser, der har fundet sted i Europa den seneste tid
Kong Charles sender sine dybfølte kondolencer til ofrene i ødelæggelserne forårsaget af  stormen Boris.
Kong Charles sender sine dybfølte kondolencer til ofrene i ødelæggelserne forårsaget af stormen Boris.
 Foto: Hugo Burnand/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe indlagt

Den seneste tid har stormen Boris hærget i det centrale Europa, hvilket har ført til massive oversvømmelser og ødelæggelser blandt lande såsom Østrig, Italien, Polen, Ungarn og Tjekkiet.

Stormen har medført op til fem gange så meget regn som en normal september måned, og i et opslag på Instagram reagerer britiske kong Charles nu på de tragiske omstændigheder.

- Mine kone og jeg er dybt chokerede og triste over at se de ødelæggelser, der er forårsaget af de katastrofale oversvømmelser i det centrale Europa, lyder meddelelsen, som fortsætter:

- Mange mennesker i Storbritanien har stærke og personlige bånd til regionen, og sammen med dem, min kone og jeg sender vi vores dybfølte kondolencer til alle dem, som på tragisk vis har mistet deres kære, deres hjem og deres levebrød.

A picture shows floods in the town of Cotignola hits by the tail end of Storm Boris, on September 19, 2024. The strong winds and rains which have swept across central and eastern Europe, killing 24 people, pummeled the Emilia-Romagna and Marche regions, with over 1, 000 people evacuated from homes. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Stormen Boris har blandt andet forårsaget voldsomme oversvømmelser i dele af Italien. Her ses byen Cotignola.
 Foto: Andreas Solaro/AFP/Ritzau Scanpix

Mindst 21 mennesker har indtil videre mistet livet i forbindelse med oversvømmelserne, og i sit opslag takker kongen beredskabsmyndighederne, der er trådt til i forbindelse med ødelæggelserne.

- Vi er fuld af beundring for det rene mod og den dedikation, som beredskaberne i regionen har udvist og som har arbejdet ubønhørligt for at yde den nødvendige støtte og assistance til de utallige mennesker, hvis liv og ejendomme som på frygteligvis er blevet ødelagt.

Læs hele opslaget herunder:

Sponsoreret indhold