Kendte8 timer siden

Pia Olsen Dyhr om Mettes stikpille: - Det er fjollet

Pia Olsen Dyhr kalder nu Mette Frederiksens stikpille om, at SF skulle samarbejde med LA, for "fjollet"
Pia Olsen Dyhr havde taget sin datter, Laura, med, da hun torsdag aften var i byen til premieren på musicalen "Anastasia".
Pia Olsen Dyhr havde taget sin datter, Laura, med, da hun torsdag aften var i byen til premieren på musicalen "Anastasia".
 Foto: Gregers Overvad

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen får nej

I weekenden holdt Socialdemokratiet partiets årlige kongres.

Og her blev altså delt håndmadder ud fra talerstolen. Og ikke den slags med makrel på.

Det skete blandt andet, da partiformanden og landets statsminister, Mette Frederiksen, gik på talerstolen og anklagede SF for at samarbejde med Liberal Alliance omkring pension, hvilket fik hende til at opfordre SF til at "komme hjem". Det kunne flere medier beskriver, herunder Ekstra Bladet.

Statsministeren henviste til en Instagram-story, hvor Pia Olsen Dyhr står sammen med LA-formanden, Alex Vanopslagh, samt en tekst, der læser: "Jeg er glad for, at vi begge vil sikre tryghed om danskernes pensionsalder".

Pia Olsen Dyhr, der er formand i SF, var dog hurtigt ude på det sociale medie X og afvise, at der skulle være tale om et samarbejde.

- Det er fjollet

Og SF-formanden trækker da også mest på skuldrene over bredsiden, som Mette F. fik sendt afsted. Det gør hun klart overfor SE og HØR, da vi taler med hende torsdag:

- Jeg siger, jaja. Sådan er det jo ikke (at SF samarbejde med LA, red.), siger Pia Olsen Dyhr og fortsætter:

Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr er normalt fine venner. Men i politik gælder alle kneb.
Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr er normalt fine venner. Men i politik gælder alle kneb.
 Foto: Arthur J . Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

- Det hun sagde, synes jeg bare er lidt morsomt. SF samarbejder selvfølgelig ikke med LA om pensionen. Det, vi samarbejder om, det er, at vi gerne vil have afgjort inden et valg, hvad der skal ske med pensionen. Og også helst inden vi skal stemme om det i Folketingssalen.

- Men dig og Mette er jo gode venner, hvordan er det, at hun stikker til dig og dit parti?

- Jeg synes, det er lidt fjollet, hvis jeg skal være ærlig. Men fred være med det. Hvis de har brug for det, så skal de gøre det. Jeg synes, det vigtige er, at danskerne får afklaring omkring pensionen, og det synes jeg, de har ret til at få.

Startede selv pensions-ballade

Hele sagaen handler om, at Mette Frederiksen og socialdemokratiet for nylig meldte ud, at de var klar til "at se på" et opgør med den automatiske stigning i danskernes pensionsalder.

Forslaget blev dog meldt ud uden nogen konkrete forslag til, hvordan pensionsmodellen så skulle se ud.

Mette Frederiksen har både været ude i, at en løsning skal være fundet på problemet inden 2030, hvor pensionsalderen skal stige til 71. Hun har også sagt, at det kan være, det allerede sker inden næste folketingsvalg.

Og det er altså sidstnævnte forslag, som både Pia Olsen Dyhr og Alex Vanopslagh helst ser ske.

På S-kongressen blev Mette Frederiksen spurgt ind til, om hun ikke skabte utryghed omkring danskernes pension, når hun meldte den her slags ud - uden nogen reel plan. Dette afviste hun dog pure:

- Jeg tror ikke, danskerne føler sig usikre om det her. De ved godt, de kan regne med Socialdemokratiet, lød det således.

Sponsoreret indhold