Krimi9 timer siden

Tobias Friberg varetægtsfængslet: Tømte vodka og slog nabo i hovedet

En nabo, høj musik, slag i ansigtet, vodka og en luftpistol. Tobias Friberg er blevet rodet ind i en ny sag om vold og trusler på livet
Tobias Friberg blev løsladt 2. september efter at have afsonet tre måneders fængsel – 5 september blev han anholdt og 7. september blev han varetægtsfængslet.
Tobias Friberg blev løsladt 2. september efter at have afsonet tre måneders fængsel – 5 september blev han anholdt og 7. september blev han varetægtsfængslet.
 Foto: Søren Jul Lamberth

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en fortrolig mail til journalisten patrick@sh.dk

Fredag kunne SE og HØR afsløre, at tv-kendissen Tobias Friberg igen er blevet smidt bag tremmer.

Han er denne gang sigtet for vold og trusler på livet og sidder lige nu varetægtsfængslet i en arrest på Sjælland – han blev ellers løsladt 2. september efter at have afsonet tre måneder bag tremmer.

Dermed nåede den tidligere "Paradise" og "Robinson"-deltager kun at have fem dage på fri fod.

Politiet mener dog, at han har brugt de fem dage på blandt andet at begå vold og trusler på livet.

Fejde med nabo

SE og HØR har fået aktindsigt i retsbogen fra det første grundlovsforhør, som blev afholdt 7. september, ligesom vi var til stede under fristforlængelsen tidligere på ugen.

Retsdokumenterne afslører, at politiet mener, at den store mand 5. september klokken 18.39 begik vold mod en nabo ved at slå ham én gang i ansigtet med knyttet hånd.

Forud for det voldelige optrin havde naboen ifølge tv-kendissen brokket sig over, at han havde spillet højt musik.

Tobias Friberg nægter sig skyldig i anklagen om vold, men han erkendte i retten, at han havde skubbet til naboen.

– Jeg tog fat i hans (navn udeladt red.) arm, og jeg skubbede til ham, lød det fra den tidligere realitystjerne under grundlovsforhøret 7. september.

Friberg forklarede samtidig for retten, at han havde siddet hjemme hos sig selv sammen med en kammerat og en veninde under et drikkelag.

– Jeg havde cirka drukket en flaske vodka, fortalte han.

Efter episoden 5. september blev Tobias Friberg anholdt og afhørt af politiet – han blev efterfølgende løsladt, fremgår det af retsbogen.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-09-20/Paradise-Hotel-Praemiere-014_2SL7302_0.jpg
Tobias Friberg har blandt andet deltaget i "Robinson", "Dagens mand", "Besat af badboys" og "Paradise Hotel". De seneste år har han dog brugt mere tid i brummen end på skærmen.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Truede kvinde med pistol dagen efter

Ifølge politiet tog det altså kun Tobias Friberg få dage at blive involveret i en ny voldssag – dagen efter truede han angiveligt en kvinde med en luftpistol.

Det skete ifølge politiet også ved hans lejlighed – han forklarede selv for retten onsdag, at optrinet skete efter han havde smidt en veninde ud, fordi hans kæreste kom på besøg.

– Hun går rundt i nabolaget og farer rundt, og går så ind til en af mine naboer. Han kommer så over og spørger mig, om ikke jeg vil hjælpe ham, fordi hun (navn udeladt red.) åbenbart har sat sig til at sniffe kokain, lød forklaringen fra Friberg, som meget gerne ville forklare sig under retsmødet.

Besøget går dog langt fra som ventet, i stedet ender han med at kaste et cigaretskod efter de tilstedeværende hos naboen, fortalte han onsdag.

– Jeg har været på min adresse og har ikke været ude på at starte nogen problemer, men de stod tre-fire mennesker ude foran mit hjem, forklarede han.

I forbindelse med sagen har politiet fundet en luftpistol samt tilhørende ammunition hjemme hos Tobias Friberg – han indrømmede da også over for retten, at han dagen før havde skudt efter dåser hjemme hos sig selv med den veninde.

Politiet har en lidt anden udlægning af sagen.

De mener, at han 6. september klokken 22.56 truede et kvindeligt offer med en luftpistol, mens han sagde: "Skal jeg skyde dig", hvilket var egnet til at fremkalde alvorlig frygt for forurettedes liv og helbred.

Selv om Tobias Friberg nægter sig skyldig i anklagerne, valgte dommeren at varetægtsfængsle – han mente, at der var begrundet mistanke om, at den tidligere realitystjerne havde gjort sig skyldig i forholdene.

SE og HØR følger sagen

Sponsoreret indhold