Kendte4 timer siden

Pia Kjærsgaard røber: Det var det største øjeblik

Pia Kjærsgaard genopstiller ikke ved næste valg. Nu fortæller hun om de største øjeblikke, hun har oplevet, gennem 40 år i dansk politik
Pia Kjærsgaard fortæller om hendes største øjeblikke i dansk politik.
Pia Kjærsgaard fortæller om hendes største øjeblikke i dansk politik.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Her er Pia K's vildeste øjeblikke

DF-stifteren Pia Kjærsgaard takker ved næste folketingsvalg af efter mere end 40 år i politik.

Hun genopstiller nemlig ikke. Det meldte hun ud i sidste uge.

I den forbindelse har SE og HØR talt med DF-koryfæet om hendes mange år i dansk politik og spurgt hende, hvad hun husker, som værende det største øjeblik.

Og for Kjærsgaard er der altså flere ting at vælge imellem, fortæller hun:

- Jeg synes, der er mange. Altså dels folketingsvalg, vi har vundet og så er der jo krone-afstemningen i 2000. Det er jeg, og vi, virkelig stolte af. Fordi det er epokegørende, og det var ikke sket uden Dansk Folkeparti.

- Og så selvfølgelig, at jeg blev formand på Folketinget. Det var da kæmpestort. Jeg havde fire dejlige år. Fire rigtig gode år. Hvor jeg syntes, at jeg fik sat mit præg på det på mange måder.

Glæde og stolthed

Og hvad med politiske ting, du har fået igennem? Er der noget, du er mest stolt af der?

Pia Kjærsgards liv i billeder

- Der er rigtig mange ting på ældreområdet. Blandt andet ældrechekken. Det har også været et af de områder, som jeg synes, var vigtigt, fortæller Pia Kjærsgaard og fortsætter:

- Vi fik jo også sat udlændingepolitikken på dagsordenen. Vi er langt fra I mål, men vi har sat det på dagsordenen. Og så krone-afstemningen, som sagt. Der har været mange ting, som jeg tænker tilbage på. Med glæde og stolthed.

Hvor langt synes du, du er kommet med mange af de ønsker, du havde inden for politik?

Jeg synes da, jeg er kommet meget langt, fordi situationen er en ganske anden I dag, iforhold til at tage en debat om svære emner, end det var I begyndelsen. Så på den måde er jeg da kommet langt, fortæller Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard har også fortalt SE og HØR, hvordan hendes politiske liv påvirkede hendes børn. Det kan du læse meget mere om her.

Sponsoreret indhold