Kendte9 timer siden

Janni Ree misbrugt på nettet: – Det er grotesk

Den tidligere forsidefrue er blevet kontaktet af flere følgere, som er stødt på de falske artikler og annoncer med hendes navn og billede
Pressemøde på Sælg Sælg Sælg! – Deltagere: Ibi Støving, Janni Ree, Patrick Wozniacki, Camilla Ottesen, Søren Le Schmidt, Jesper Skibby, Christian Grau, Gorm Wisweh
Den tidligere forsidefrue fortæller nu, at der florerer flere falske artikler og annoncer med hendes navn og billede.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: DR og TV 2 skærper retorikken overfor Meta efter svindelkampagner

Mange danske kendisser har efterhånden prøvet, at deres navn og billede er blevet misbrugt til svindelnumre på nettet.

Senest tv-vært Josefine Høgh, der advarede om falske annoncer, og nu er turen kommet til den tidligere forsidefrue Janni Ree. Midt i den grimme skilsmisse med Karsten Ree er hun nemlig blevet udsat for svindel.

Det skriver Ekstra Bladet, der er bekendt med flere eksempler.

Den tidligere forsidefrue har nærmere bestemt oplevet, at hendes navn og billede bliver brugt i forsøget på at narre brugere på sociale medier.

Janni Ree har set flere manipulerede billeder af sig selv, ligesom hun dagligt bliver kontaktet af følgere, der er faldet over falskt indhold, der blandt andet omhandler skilsmissen.

– Jeg synes jo, det er grotesk, at man udnytter andre menneskers ansigt midt i en sårbar tid – nu er det jo i en sårbar skilsmisse. Det er forrykt, og det er vildt, at de kan blive ved. For det er jo ikke kun mig, det går ud over, jeg forstår ikke, de kan slippe af sted med det, siger hun til mediet.

Langt fra den eneste

Det er dog ikke kun Janni Ree, der har oplevet at få misbrugt sit navn i forsøget på at svindle folk.

Et væld af danske stjerner som Jim Lyngvild, Adam Price og Anne Glad har nemlig fortalt, hvordan de er blevet misbrugt på blandt andet Facebook.

Livsstilsekspert og "Kender du typen"-darling Anne Glad måtte derfor sende en advarsel til sine følgere, således de ikke blev viklet ind i svindlernes fælde.

– Det er SELVFØLGELIG ikke rigtigt. Jeg kender intet til produkterne der omtales og nej, jeg ser bestemt ikke ned på mennesker, der har færre midler end jeg. Meta er på sagen, lød det fra den 51-årige tv-ekspert.

Sponsoreret indhold