Kongelige5 timer siden

Frede smuttede fra syg mor: Her er han taget hen

Et tysk medie afslører nu, hvor kong Frederik er rejst hen på "privat ophold"
Kong Frederik har spenderet en del af sin weekend i Tyskland.
Kong Frederik har spenderet en del af sin weekend i Tyskland.
 Foto: Jesper Sunesen

Fredag kom det frem, at kong Frederik var taget på privat ophold i udlandet hen over weekenden.

Og nu kan et tysk magasin så afsløre, at kongen i hvert fald har lagt vejen forbi den tyske by Bad Berleburg.

Således er han nemlig blevet fotografet af mediet Siegener Zeitung. Det skriver Ekstra Bladet, ligesom SE og HØR også kan konstatere det.

Fotografiet er taget mens kong Frederik sammen med prins Gustav og hans kone, prinsesse Carina, kiggede på biler i forbindelse med racerløbet Röhrl Klassik.

Hvor Fredes tur ellers er gået hen i løbet af weekenden, vides dog ikke.

Mens kong Frederik er udenlands er dronning Mary indsat som rigsforstander. Det fremgår af Kongehusets kalender.

Smuttede fra mor

Det kom formentlig bag på en flere, da Ekstra Bladet fredag fik bekræftet fra Kongehuset, at kong Frederik var rejse udenlands på et privat ophold henover weekenden.

Den nyhed kom nemlig i kølvandet på, at dronning Margrethe var faldet på Fredensborg Slot og efterfølgende blevet indlagt på Rigshospitalet.

Senere på dagen fredag kom det dog frem, at dronningen igen var kommet hjem til Fredensborg Slot. Kongehuset kunne samtidig informere om, at hun ville være sygemeldt i en længere periode:

Dronning Margrethe skal de kommende månede bære både gips og stiv nakkekrave.
Dronning Margrethe skal de kommende månede bære både gips og stiv nakkekrave.
 Foto: Aller Media

'Hendes Majestæt Dronning Margrethe er i dag blevet udskrevet fra Rigshospitalet og er nu tilbage i sit hjem på Fredensborg Slot. Dronning Margrethe blev onsdag aften indlagt efter et fald, der desværre afstedkom en skade omkring nakkehvirvlerne samt et brud på venstre hånd,' fremgik det af pressemeddelesen, som fortsætter:

'Som en følge af det uheldige fald er venstre hånd nu i gips, og dronningen skal i de kommende måneder bære en stiv halskrave. Dronning Margrethe er ved godt mod og har det efter omstændighederne godt, men vil dog være sygemeldt i en længere periode. Det betyder også, at Dronningens tilstedeværelse ved en række arrangementer er aflyst i den kommende tid.'

Besøgte hende ikke

Torsdag kunne kong Frederik desuden fortælle, at han ikke havde besøgt sin mor på hospitalet.

Han fortalte dog, at hun "havde det godt".

- Mor har det godt efter omstændighederne. Hun befinder sig godt på Rigshospitalet og er i gode hænder. Der er jeg tryg ved, fortalte han.

Selvom dronningen er hjemme og i god behold - efter alt at dømme - så kan det grimme fald altså får store konsekvenser for hende på sigt. Det vurderede TV-læge Charlotte Bøving overfor SE og HØR torsdag:

- Når man har den alder, vil man have større brudrisiko. Og så er der jo en balanceproblematik. Man har dårligere balance, fordi man får dårligere muskelstyrke. Selve balancefornemmelsen forringes med alderen, det samme gør muskelstyrken. Og når så dronningen oven i købet har gennemgået flere rygtoperationer, kan det give en markant forringet balance og førlighed, siger Charlotte Bøving med henvisning til blandt andet den operation, som dronning Margrethe gennemgik i februar sidste år.

Sponsoreret indhold