Nyheder4 timer siden

Medie: Flere ansatte smutter fra Moderaterne

Ifølger Ekstra Bladet, så er der flere ansatte, der har valgt at tage imod den fratrædelsesaftale, som Lars Løkke og co. har lavet
Det har været en tumultarisk tid for udenrigsminister og politisk leder af Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen.
Det har været en tumultarisk tid for udenrigsminister og politisk leder af Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

I sidste uge kom det frem, at flere af medarbejderne i sekretariatet i Lars Løkkes parti, Moderaterne, var blevet tilbudt en frivillig fratrædelsesordning.

Her ville de få tre måneder løn udbetalt - og det eneste de skulle gøre, var at holde munden lukket omkring Moderaterne.

Det præcise antal af, hvor mange ansatte der har valgt at tage imod ordningen, er fortsat ukendt, men nu skriver Ekstra Bladet, at flere kilder fortæller, at der er tale om cirka hver femte medarbejder.

Mediet skriver desuden, at det forventes, at Moderaterne mandag melder ud til medarbejderne, hvor mange af deres kollegaer, der har takket ja til aftalen.

Der er ialt 35 medarbejdere i Moderaternes sekretariat.

Det var torsdag i sidste uge, at der var deadline for, hvornår de ansatte i Moderaterne kunne takke ja til tilbuddet.

De frivillige fratrædelsesaftaler kommer i kølvandet på flere ugers turbulens i partiet.

Turbulent tid

Det hele startede i slutningen af august, da B.T kunne bringe histoiren om, at flere medarbejdere i partiets sekretariat havde valgt at klage over arbejdskulturen i partiet. Af klagen fremgik det blandt andet, at kulturen var "tyrannisk" og "sexistisk".

Efterfølgende indkaldte Moderaterne så medarbejderne til et krisemøde. Et møde, som endte med at vare ni timer.

Efter mødet kunne Lars Løkke så fortælle til pressen, at "alle blev på bussen" i Moderaterne, og at man var blevet enige om at koble en erhvervpsykolog på sekretariatet, ligesom man også oprettede en whistleblower-ordning.

Dette var en af partiets profiler, Jeppe Søe, dog ikke tilfreds med. Han turnerede i flere dage i medierne med hans mening om sagen, som lød, at partiet måtte gennemgå en uvildig advokatundersøgelse, så man kunne få kortlagt arbejdsforholdende.

Dette skete dog ikke, og Jeppe Søe sagde farvel og tak.

Nu er det et spørgsmål om, hvor mange der følger i Søes fodspor.

Sponsoreret indhold