Nyheder5 timer siden (opd. 4 timer siden)

Auktionshuset.com skifter navn til Lauritz.com

Auktionshuset har købt hovedparten af Lauritz.com, og nu melder de ud i en pressemeddelelse, at de skifter navn til netop Lauritz.com
Auktionshuset.com, som har købt hovedparten af Lauritz.com, skifter navn til netop Lauritz.com. Det skriver auktionshuset.com i en pressemeddelelse.
Auktionshuset.com, som har købt hovedparten af Lauritz.com, skifter navn til netop Lauritz.com. Det skriver auktionshuset.com i en pressemeddelelse.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Auktionshuset.com, der for over et år siden opkøbte hovedparten af konkursramte Lauritz.com, skifter navn.

Fremover vil auktionshuset gå under samme navn som det krakkede auktionshus - nemlig Lauritz.com.

Det skriver Auktionshuset.com i en pressemeddelelse.

Navneskiftet til Lauritz.com sker den 7. oktober, hvor også en ny hjemmeside lanceres.

- Lauritz.com er så kendt et brand i den danske befolkning - og så kan man nok godt sige på både godt og ondt. Men vi er nået til den konklusion, at vi gerne vil prøve at bringe det brand tilbage til det gode, som det rent faktisk var engang, siger kommerciel direktør i Auktionshuset.com Thomas Friberg til Ritzau.

Han understreger, at man skal huske, at Lauritz.com i 20 år var et rigtig stærkt brand, hvor mange mennesker havde gode oplevelser.

- Vi vedkender fuldt ud, at de tidligere ejere endte et rigtig dårligt sted. Men den høje kendskabsgrad er vigtig for os, siger han.

- Man kan altid diskutere navnet, men i sidste ende er det jo indholdet, det handler om.

Her tæller blandt andet, at man som køber hos det nye Lauritz.com bliver præsenteret for den pris, man skal betale og ikke, hvor der lægges salær og gebyr oven i den pris, man byder.

Det nye Lauritz.com er et nyt selskab uden forbindelse til selskabet bag det gamle Lauritz.com, understreger Thomas Friberg.

Auktionshuset.com, der ejer Auktionshuset Hørsholm, opkøbte den 1. august 2023 hovedparten af Lauritz.com.

Det var knap en måned, efter at auktionshuset Lauritz.com blev erklæret konkurs. Nedturen for et af Danmarks ældste auktionshuse tog løbende til og en sag rejst mod ejerne er endnu ikke afsluttet.

I foråret 2023 begyndte flere medier at berette om, hvordan auktionshuset ikke inden for tidsfristen betalte sine kunder for deres solgte genstande.

Auktionshuset søgte om at gå i rekonstruktion 28. juni 2023. En rekonstruktion er et forsøg på at redde et selskab fra at gå konkurs. Der gik dog ikke meget mere end to uger, før at auktionshuset gik konkurs.

Kuratorerne i konkursboet har siden da anlagt sag om konkurskarantæne i tre år mod tidligere medlemmer af ledelsen i det gamle Lauritz.com.

Den sag er endnu ikke afsluttet.

Thomas Friberg understreger, at det nye Lauritz.com med den nye ledelse ikke er i økonomiske problemer som det gamle Lauritz.com.

- Det er helt nye folk, vi har intet med de gamle ejere at gøre. Vi tager selvfølgelig fuldstændig afstand fra, hvis der er foregået noget kriminelt eller etisk ukorrekt, siger han.

Sponsoreret indhold