KendteI går

Janni Ree politianmeldt: Derfor er det ulovligt

Ifølge en forsvarsadvokat kan det være en skærpende omstændighed, at Karsten Ree er syg med demens
Familien Ree har politianmeldt Janni Ree igen.
Familien Ree har politianmeldt Janni Ree for blandt andet at have læst og kopieret Karstens sms'er, mens han sov.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Afslører Janni Rees sms til Karsten Ree - ”Jeg savner berøring og sex”

Det flyver frem og tilbage med beskyldinger i kølvandet på skilsmissen mellem Janni og Karsten Ree.

Senest har sidstnævnte ifølge Ekstra Bladet endnu engang valgt at politianmelde den tidligere "Forsidefrue".

Blandt andet for at have læst og kopieret tekstbeskeder fra Karsten Rees telefon, mens han sov. Det er ifølge straffeloven et brud på paragraf 263.

Til SE og HØR fortæller forsvarsadvokat Mette Grith Stage, at det kort sagt går ud på at skaffe sig adgang til data på ulovlig vis.

- Det, som paragraffen går på, er, hvorvidt man uberettiget har skaffet sig adgang til en andens data. Det som vi populært kalder for hacking-bestemmelsen. Så opfattelsen må være, at Janni, uden at have fået lov til det, har skaffet sig adgang til Karstens telefon.

- Det afgørende i sådan en sag vil være, hvorvidt det er sket uberettiget. Så hvis der været en aftale om, at de gerne må tjekke hinandens telefoner, så er der ikke noget galt i det.

Skærpende omstændighed

Karsten Ree fik i starten af 2023 konstateret demens, og skulle Janni Ree blive kendt skyldig i anklagen, kan det ifølge Mette Grith Stage være en skærpende omstændighed at have udnyttet en person syg med demens.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det kunne være en skærpende omstændighed, hvis man har udnyttet hans svage position. Omvendt kunne Janni også fremføre, at det er noget hun netop har gjort, fordi hun har måtte hjælpe ham.

Straffen for overtrædelse af paragraf 263 vil typisk ligge mellem en bøde og fængsel op til et år.

Selv afviser Janni Ree alle beskyldninger og fortæller samtidig til Ekstra Bladet, at Karsten Ree selv har kigget i hendes telefon.

Sponsoreret indhold