Kendte26. september 2024

Udlejere står frem: Josefin Bjerkensjöe Canfield betalte ikke huslejen

Nye afsløringer viser, at tidligere ejer af Copenhagen Dance Space, Josefin Bjerkensjöe Canfield, efterlader en gæld på 260.000 kroner i ubetalt husleje, mens ejere af danselokalerne på Frederiksberg opgiver håbet om at se deres penge igen
Josefin Bjerkensjöe Canfield og Copenhagen Dance Studio er under massive beskyldninger.
Josefin Bjerkensjöe Canfield og Copenhagen Dance Studio er under massive beskyldninger.
 Foto: Bjerkensjoefrom.dk

TIP OS ANONYMT: Kender du mere til sagen? Skriv en fortrolig mail til journalisten på fs@sh.dk

Den tidligere ejer, Josefin Bjerkensjöe Canfield, af den prestigefyldte og verdenskendte danseskole, Copenhagen Dance Space, er i de seneste dage blevet anklaget af dansere og undervisere på skolen for både økonomiske problemer og manipulerende adfærd.

SE og HØR har talt med både den tidligere og nuværende ejer af de lokaler, der i mange år har dannet rammerne for dansernes træning og undervisning på Frederiksberg, der fortæller at hun har en ubetalt gæld på 260.000 kroner for manglende husleje.

Pengene kom fra udlandet

Ifølge ejeren, hvis identitet SE og HØR er bekendt med, lejede Josefin Confield sig ind i de eftertragtede danselokaler i 2019, og alt gik gnidningsfrit, indtil coronapandemien ramte.

Derefter begyndte Josefin Bjerkensjöe Canfield at komme bagud med huslejebetalingerne, selv om hun lejlighedsvis betalte små beløb, når der blev klaget tilstrækkeligt.

På den måde blev der fundet penge til huslejen, og når betalingen endelig faldt kom det fra både danske og udenlandske konti, det har SE og HØR set dokumentation på.

Alligevel fortsatte problemerne.

Ejeren fortæller til SE og HØR, at Josefin sendte fakturaer fra sine firmaer for at bevise, at der var penge på vej, og derfor regnede ejeren også med, at pengene ville tjekke ind på kontoen.

SE og HØR har gennemgået to fakturaer, hvor Josefin fakturerer for ydelser fra både Copenhagen Dance Space og Copenhagen Dance Education. Det samlede beløb nærmer sig en halv million kroner for to personer.

Ifølge fakturaerne, som SE og HØR har set, skulle pengene indbetales på en dansk konto samt en konto der er etableret i Litauen.

Får aldrig pengene tilbage

Da kalenderen viste 2024, og lokalerne overgik fra far til datter, gik det for alvor galt med betalingerne for Josefin.

- Det er gået helt ned af bakke efter min datter overtog lokalerne, siger den tidligere ejer af Borups Allé-lokalerne.

- Hun (Josefin.,red.) forsøgte at holde skolen kørende, men mistede kontrollen og opsagde lejemålet for to måneder siden.

Den store gæld på godt og vel 260.000 kroner har far og datter vinket farvel til for længst.

- Jeg tror aldrig nogensinde vi får pengene tilbage. Det er et hul i jorden. Jeg ved, hun har haft en god forretning kørende, hvor pengene er blevet af forstår jeg simpelthen ikke. Nu skal vi bare videre. Der er mange der er interesseret i lokalerne derinde.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Josefin, men hun har i skrivende stund ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Sponsoreret indhold