Fra mobbeoffer til skønhedsdronning: Dana Myrvig taler ud om forvandling

Dana Myrvig fra ”Robinson Ekspeditionen” blev mobbet i skolen og endte i kriminelt selskab, indtil en særlig hændelse vendte op og ned på skønhedsdronningens liv
Dana Myrvig er gået fra mobbeoffer til aggressiv teenager til skønhedsdronning og nu deltager i "Robinson Ekspeditionen".
Dana Myrvig er gået fra mobbeoffer til aggressiv teenager til skønhedsdronning og nu deltager i "Robinson Ekspeditionen".
 Foto: Lars Fink, privat, Sille Seerup/Viaplay Group

LÆS OGSÅ: Nu reagerer Adam Sandgaards ørådsføde, Dana Myrvig: Han føler sig bedre end alle andre

I ”Robinson Ekspeditionen” fik 26-årige Dana Myrvig denne uge bevist over for Adam Sandgaard, at hun kan komme længere end ham i det barske realityprogram.

Og det er da heller ikke ukendt territorium for den dansk-sudanesiske skønhed at skulle kæmpe.

Omkring tredje klassetrin begyndte Dana Myrvigs klassekammerater nemlig at mobbe hende med, at hun havde et stort mellemrum mellem fortænderne.

– Jeg blev kaldt mange grimme ting. Som ”S-togslinjen” eller ”fra Køge til Farum”. Jeg fik også kastet ting efter mig. En dag var hele min mund tegnet på tavlen, da jeg mødte ind til time. Det var voldsomt, fortæller hun til SE og HØR.

Mobningen var så grel, at Dana Myrvig begyndte at pjække fra skole.

– Jeg blev hjemme, uden mine forældre vidste det. Så gemte jeg mig under sengen med min jakke, sko og taske, indtil de var taget på arbejde. Min mor er fra Sudan, og jeg havde ikke lyst til at dele det med hende, fordi hun har tendens til at blive mere sur end andre mødre. Så jeg gik med det meget længe.

Dana Myrvig manglede en tand på hver side af fortænderne, og derfor opstod et mellemrum.
Dana Myrvig manglede en tand på hver side af fortænderne, og derfor opstod et mellemrum.
 Foto: Privat

Var aggressiv i adfærden

Da hun som den første udviklede bryster, udviklede mobningen sig også. Men nu havde Dana fået nok.

– Jeg blev aggressiv i min adfærd. Jeg begyndte at være den hårde pige, der blev aggressiv, fortæller hun.

I mellemtiden havde Dana skiftet skole, men hun blev stadig mobbet af parallelklassen.

– Der begyndte jeg at blive sur og sige fra. Jeg var ret indebrændt, fordi jeg ikke havde snakket med nogen om det før og havde prøvet at tage det i stiv arm. Så jeg blev en vred pige, der slog igen, når nogen sagde noget.

Danas nye handlinger på sine følelser blev støttet af en gruppe af piger, som hun begyndte at hænge ud med, og som var på kant med loven.

– Jeg var ude i en ret dårlig pigegruppe, hvor det var ret sejt at sige fra på den måde. Jeg begyndte at være ret voldsom. Jeg gik rundt med de piger i byen, og en dag var der en af dem, der startede et overfald på en pige, som min mor så.

Det blev startskuddet til en ændring af Danas liv. Kort efter sendte hendes far hende nemlig på efterskole på Bornholm, så hun kunne komme langt væk fra problemerne og det dårlige selskab.

Som teenager havde Dana en indre uro, indtil hendes far tog en beslutning om at sende hende på efterskole i en landsdel langt væk.
Som teenager havde Dana en indre uro, indtil hendes far tog en beslutning om at sende hende på efterskole i en landsdel langt væk.
 Foto: Privat

– Det var jo det bedste, men det syntes jeg ikke på det tidspunkt. Jeg følte jo endelig, at jeg var sej, og at folk ikke længere kunne sige noget grimt til mig.

– Men det var det, der var lifechanging: Efterskolen.

Et helt nyt liv

Det blev en ny begyndelse for Dana Myrvig at flytte til Bornholm. Også fordi hun forlod både omgangskreds og hjemmets fire vægge, hvor forældrene pegede i forskellige retninger, og hun havde svært ved at finde sin egen vej.

– Jeg havde en identitetskrise. Min mor var arabisk, min far var dansk opdraget. De var så uenige. Hun sad i soveværelset med vandpibe og arabisk tv, han sad med rulletobak og nyhederne. De var ret forskellige, og jeg var i tvivl om, hvem jeg var som person.

– Efterskolen gjorde det hele godt igen. Den gjorde, at jeg er den søde pige, jeg er i dag.

På Bornholm fik Dana nye venner og talte med nogle mennesker, hun ikke normalt ville have talt med. Hun fik også sin første kæreste og begyndte at interessere sig for udendørsliv, som var meget i fokus på efterskolen.

I årene efter fik hun ”lukket” mellemrummet mellem tænderne ved at få to implantater på hver side af fortænderne, hvor hun havde manglet tænder.

Derefter går det stærkt. Hun bliver ”opdaget” på en togtur af en dame, der gør hende til model for tøjbutikken Creme Fraiche. Efterfølgende melder hun sig til Miss Danmark og bliver skønhedsdronning.

Dana Myrvig blev i 2022 kåret til Miss International Denmark. Siden har hun optrådt i flere musikvideoer og internationale magasiner.
Dana Myrvig blev i 2022 kåret til Miss International Denmark. Siden har hun optrådt i flere musikvideoer og internationale magasiner.
 Foto: Lars Fink

– Der er folk fra folkeskolen, der kontakter mig og siger ”Ej, hvor er du blevet smuk nu, hvor er det vildt, at det har ændret sig”. Jeg mødte også en, der har mobbet mig, til Club Awards. Han græd og var så ked af de ting, han havde gjort. Men jeg er taknemmelig for, at jeg har så meget empati i dag på grund af det, jeg har været igennem.

I dag er Dana fritidsguide i Red Barnet for at hjælpe børn, der bliver mobbet.

– En smart, populær pige havde måske ikke tænkt så meget over, hvordan andre har det. Selv om det ikke var så rart, så har det gjort mig til den person, jeg er i dag.

Sponsoreret indhold