Kongelige26. september 2024

Se billederne: Kong Frederik lægger grundstenen til Børsen

I silende regn skubbede kong Frederik torsdag eftermiddag grundstenen på plads, der markerer, at genopbygningen af den nedbrændte Børsen nu er i gang

Se billederne: Kong Frederik lægger grundstenen til Børsen

LÆS OGSÅ: Rørende scener ved Børsen: Alle hjalp til med at bære ikonisk Krøyer-maleri ud

Det var egentlig meningen, at Dansk Erhverv i dag ville løfte sløret for et smukt og nyrestaureret Børsen. Det var også meningen, at flagene rundt om Børsens ikoniske dragespir ville markere, at den historiske bygning i hjertet af København i dag ville være fyldt 400 år.

Men en voldsom brand den 16. april i år satte som bekendt en stopper for det hele. Omkring halvdelen af bygningen nedbrændte, og det ikoniske dragespir blev ikke mindst fortæret af flammerne.

Dog er denne dag stadig både historisk og mindeværdig. I dag sørgede kong Frederik nemlig for at skubbe grundstenen på plads, der markerer, at genopbygningen af den nedbrændte Børsen nu er i gang.

Desuden indsatte han en tidskapsel, som tidligst vil blive åbnet om 100 år.

Grundstenen, der vejer hele 60 kilo, kommer til at pryde hjørnet af den nedbrændte halvdel ud mod Christiansborg
Grundstenen, der vejer hele 60 kilo, kommer til at pryde hjørnet af den nedbrændte halvdel ud mod Christiansborg.
 Foto: Jesper Sunesen

Grundstenen, der vejer hele 60 kilo, kommer til at pryde hjørnet af den nedbrændte halvdel ud mod Christiansborg. I stenen er der desuden indgraveret teksten:

”Hans majestæt kong Frederik indsatte den 26. september 2024 denne grundsten til Børsens genopførelse efter branden 16. april 2024”.

Kong Frederik indsatte en tidskapsel, som tidligst vil blive åbnet om 100 år.
Kong Frederik indsatte en tidskapsel, som tidligst vil blive åbnet om 100 år.
 Foto: Jesper Sunesen

Tidskapslen, som altså først vil blive åbnet om lang tid, vil indeholde genstande, der fortæller noget om 2024. Både kong Frederik og kulturminister Jakob Engel-Schmidt vil udvælge en genstand, som skal ned i tidskapslen.

Du kan se alle billederne øverst i denne artikel.

Sponsoreret indhold