KrimiI går

Nyt lovforslag: Sophie Løhde vil stramme grebet om ulovligt salg af puff bars

Regeringen er klar med endnu et lovforslag, der vil slå hårdere ned på dem, som sælger ulovlige puff bars
SE og HØRs research viser, at de ulovlige puff bars bliver solgt landet over – reklamerne på de sociale medier målretter sig blandt andet forskellige landsdele.
SE og HØRs research viser, at de ulovlige puff bars bliver solgt landet over – reklamerne på de sociale medier målretter sig blandt andet forskellige landsdele.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Puff bars sælges fortsat ulovligt på Instagram og Snapchat

SE og HØR har i den seneste tid skrevet, at de såkaldte puff bars fortsat bliver solgt ulovligt på sociale medier som Instagram og Snapchat.

Til trods for en ny lov, som gør det ulovligt både at indføre, købe og besidde puff bars - den lov trådte i kraft 1. juli.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet oplyser til SE og HØR, at regeringen i morgen - 1. oktober - fremsætter endnu et lovforslag, der vil slå hårdt ned på dem, som sælger ulovlige puff bars på blandet andet Instagram og Snapchat, som SE og HØR har beskrevet.

Det fremgår af lovforslaget, at ulovligt salg og markedsføring af ulovlige puff bars vil blive straffet med en bøde på 50.000 kroner som minimum.

Regeringen vil også gøre det muligt for Forbrugerombudsmanden at gøre brug af skjult identitet ved tilsyn af puff bars.

Med skjult identitet menes der, at Forbrugerombudsmanden kan føre tilsyn uden at give sig til kende eller identificere sig som tilsynsmyndighed.

Forbrugerombudsmanden vil kunne skjule sin identitet på forskellige måder. Det kan for eksempel ske i forbindelse med tilsyn på sociale medier ved, at medarbejderen kommer ind i lukkede grupper uden at give sig til kende.

Afsluttende fremgår det af lovforslaget, at Sikkerhedsstyrelsen skal have lov til at fjerne eller ændre indhold, der henviser til det ulovlige salg på nettet.

Der bliver reklameret for de forskellige puff bars på de sociale medier - dette selv om produktet nu er ulovligt i Danmark.
Der bliver reklameret for de forskellige puff bars på de sociale medier - dette selv om produktet nu er ulovligt i Danmark.
 Foto: Privat

Lovforslaget skal - ligesom alle andre lovforslag - igennem en lovbehandlingsproces bestående af tre behandlinger i folketingssalen.

Imellem behandlingerne er lovforslaget til behandling i udvalgene.

Det nye lovforslag skal inden længe fremsættes i Folketingssalen. Derefter skal det behandles tre gange, før loven underskrives af kongen og træder i kraft.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet oplyser til SE og HØR, at regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Det Konservative Folkeparti og Alternativet er bag det nye lovforslag.

Og det er indenrigs- og sundhedsminister, Sophie Løhde (V), der vil fremsætte lovforslaget i starten af oktober.

Dansk Folkeparti er blandt de partier, som ikke er med på den nye aftale. Det skyldes, at straffen ikke er hård nok for at sælge ulovlige puff bars, har Mette Thiesen (DF) tidligere udtalt til SE og HØR.

- Det skal hedde fængselsstraf. Og hvis man er udlænding, så skal det hedde udvisning.

- De her bagmænd sælger ulovlige puff bars – også til børn – og de er fløjtende ligeglade med, at man får en bødestraf, har Mette Thiesen tidligere sagt.

SE og HØR har i den seneste tid skrevet meget om ulovlige puff bars, der sælges på sociale medier som Instagram og Snapchat.

Vi har også talt med en person, som sælger dem og tjener styrtende på det. Det kan du læse meget mere om i artiklerne nedenunder.

Sponsoreret indhold