Kendte19 timer siden

Tidligere ansatte kommer med hård kritik af Mads Brügger: Et giftigt arbejdsmiljø

14 tidligere ansatte hos Frihedsbrevet fortæller til fagbladet Journalisten om en kedelig tid på Mads Brüggers medie
Mads Brügger er under hårde beskyldninger mandag. Flere tidligere ansatte på Brüggers medie Frihedsbrevet står i fagbladet Journalisten frem og fortæller om et åbenlyst dårligt arbejdsmiljø, hvor man ikke ville være uvenner med chefen.
Mads Brügger er under hårde beskyldninger mandag. Flere tidligere ansatte på Brüggers medie Frihedsbrevet står i fagbladet Journalisten frem og fortæller om et åbenlyst dårligt arbejdsmiljø, hvor man ikke ville være uvenner med chefen.
 Foto: Dan Mariegaard

Siden 2021 har danskere kunne læse magtkritiske og helt uafhængige nyheder på Mads Brüggers medie Frihedsbrevet.

Men mens journalistikken sjældent er blevet kritiseret, så har det siden begyndelsen tilsyneladende haltet med arbejdsmiljøet, der ifølge en række tidligere medarbejdere er alt andet end behageligt.

Det fortæller de til fagmediet Journalisten.

Her beskrives det, at mere end 35 ansatte har forladt mediet i de blot tre år, som Frihedsbrevet har eksisteret.

Det skyldes ifølge 14 tidligere ansatte et giftigt arbejdsmiljø, hvor man gerne skulle være gode venner med Mads Brügger, hvis hverdagen skulle være udholdelig.

Frygt for at blive lagt på is, blive udsat for massiv faglig kritik, stå skoleret foran Mads Brügger samt at blive fyret har nemlig ikke været unormalt på redaktionen.

– Stort set samtlige jeg kender, som er stoppet derinde, er gået ned med stress eller har været til psykolog på grund af Frihedsbrevet. Det er bare meget sigende. Folk er simpelthen blevet syge af at arbejde der. Inklusive mig selv, fortæller en tidligere ansat.

Desuden berettes der om en kultur, hvor man hurtigt kunne blive bagtalt – for eksempel hvis man påpegede trivselsproblemerne på redaktionen.

Over for Journalisten erkender Mads Brügger, at han som chefredaktør på et medie har et medansvar for sine ansattes ve og vel. Han udtrykker at det gør ham "enormt ked af det" at høre om de tidligere ansattes oplevelser.

Frihedsbrevet blev grundlagt den 5. juni 2021. Pengemændene Bjørn Høi Jensen og Denis Viet-Jacobsen skød dengang et tocifret millionbeløb i det uafhængige medie.

Siden da har Frihedsbrevet af flere omgange fået sprøjtet yderligere kapital ind.

I februar fik man tilføjet knap en million kroner, hvilket skete efter at man tre måneder forinden havde hentet otte millioner kroner ind.

Frihedsbrevet har i sin korte leveperiode endnu ikke leveret et regnskab med overskud.

Sponsoreret indhold