Nyheder4 timer siden

Maria endte midt i altandrama: - Det er helt vildt utrygt

Beboere i bygningen, hvor en altan i weekenden styrtede ned, har fået besked på ikke bruge deres altaner - nu fortæller en af dem, hvorda det er at bo i en bygning, som åbenbart ikke er bygget ordentligt
Her ses altanen, efter den faldt ned.
Her ses altanen, efter den faldt ned.
 Foto: Presse-fotos.dk

LÆS OGSÅ: Altan styrtede ned i Aarhus med otte unge på

Natten til søndag blev Maria Daugaard vækket af et kæmpe brag.

Hun bor på Peter Sabroes Gade i Aarhus og er overbo til den lejlighed, hvor en altan kort efter midnat kollapsede.

På den stod otte unge mennesker, som sammen med altanen faldt 3,5 meter ned.

- Jeg kunne høre, at de holdt fest, så jeg sov ikke så godt i forvejen, og lige pludselig hører jeg det her kæmpe brag. Jeg tænkte, om der var et møbel, der var faldet ned over nogen nedenunder, siger hun til TV2 Østjylland.

Der gik ikke lang tid, før hun kunne se blå blink, og kort efter bankede nogle betjente på døren. De kunne fortælle, hvad der var sket, og at hun ikke måtte bruge sin altan.

Hun bor i lejligheden sammen med sin kæreste og to børn, og især i sommermånederne bruger de altanen flittigt.

- Jeg synes, det er helt vildt utrygt og ubehageligt, og det sidder stadig i kroppen. Jeg sov næsten ikke hele den nat. Man tænker alle mulige ting.

- Hvad nu hvis den var faldet ned, mens der stod unge mennesker under? Hvad nu hvis det var vores, og mine piger havde været ude på den, siger Maria Daugaard.

Her efter weekenden fylder oplevelsen stadig for Maria Daugaard, der har været nede og tale med underboerne.

- Det sad bare i mig, så jeg havde lige brug for at høre dem, om de var okay, siger hun.

Familien har ikke tidligere oplevet problemer med altanen, men i forbindelse med en reparation af døren påpegede en håndværker, at selve altanen var lavet "hurtigt og "ikke særlig godt".

Det handlede dog om brædderne, der beklæder bunden, som knirker meget, fortæller Maria Daugaard.

- Jeg prøver at få det ud af mit system og tænke, at resten af bygningen er, som den skal være. Jeg har ikke lyst til at være utryg herhjemme, siger hun.

Ifølge Maria Daugaard har selskabet, der står for udlejning af boligerne, Go' Bolig, sendt en mail til sine lejere om ikke at benytte altanen, til den er blevet undersøgt nærmere.

Det kommer familien heller ikke til, og faktisk er Maria Daugaard i tvivl om, om de overhovedet kommer til at bruge den, hvis der ikke bliver sat ekstra sikkerhedsforanstaltninger op.

- Lige nu har jeg det sådan, at der skal gøres noget, inden vi kan bruge den igen.

Beboerne afventer i øjeblikket en tilsynsførende, der skal komme forbi i løbet af de næste par dage, var beskeden fra udlejningsselskabet.

Aarhus Kommune har mandag haft to ingeniører forbi, som har konstateret, at der er en fejl i vedhæftningen af altanen. Det fortæller Ann Hamborg, der er chef for Byggeri hos Teknik og Miljø, til TV2 Østjylland.

Herfra er det dog ejeren af bygningen, der skal bestille en analyse, der kan klarlægge, hvad der helt præcist er gået galt.

Sponsoreret indhold