Kendte7 timer siden

Efter grove anklager: Kendt dansker forsvarer Mads Brügger

Mads Brügger får nu hjælp fra en - for nogen - måske uventet kant
Mads Brügger er under hårde beskyldninger mandag. Flere tidligere ansatte på Brüggers medie Frihedsbrevet står i fagbladet Journalisten frem og fortæller om et åbenlyst dårligt arbejdsmiljø, hvor man ikke ville være uvenner med chefen.
Mads Brügger er under hårde beskyldninger mandag. Flere tidligere ansatte på Brüggers medie Frihedsbrevet står i fagbladet Journalisten frem og fortæller om et åbenlyst dårligt arbejdsmiljø, hvor man ikke ville være uvenner med chefen.
 Foto: Dan Mariegaard

LÆS OGSÅ: Tidligere ansatte kommer med hård kritik af Mads Brügger

Det må have været en hård dag på kontoret for den kendt dokumentarist og journalist Mads Brügger.

Tidligere mandag kom det nemlig frem, at flere tidligere ansatte hos mediet Frihedsbrevet, som Brügger har både stiftet og driver som chefredaktør, anklager stedet for at have et giftift arbejdsmiljø.

Det var fagmediet Journalisten som kunne bringe de mange beskyldninger, der blandt andet lød, at medarbejderne havde en frygt for at "blive lagt på is" af Brügger, hvis de trådte forkert, utryghed, samt at flere var gået ned med stress.

Men nu bliver Brügger og Frihedsbrevet altså forsvaret af den kendte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen.

I et opslag på det sociale medie X, skriver han nemlig, at man må forvente knas, når "der er tale om et start-up":

"Gælder i de fleste opstart virksomheder. Og typisk med personlig ledelsesstil til at drive tingene frem. Her adskiller en medievirksomhed sig ikke fra så mange andre start-up’s og dem der søger ind i den type virksomheder må vide at de er i en kampzone," skriver han blandt andet.

- En hård øvelse

Netop mediets korte levetid, har da også været en af de parametre, som Mads Brügger har dækket sig ind under, da han mandag skulle svare på tiltale.

Altså, en forklaring - eller undskyldning - som til forveksling ligner den, vi har set Lars Løkke Rasmussen, politisk leder for Moderaterne, fremføre, da en lignende kritik ramte Moderaternes sekretariat.

- Den seneste APV viser, at arbejdsmiljøet grundlæggende er godt og sundt. Men har det været tumultarisk og omskifteligt tilbage i tid? Helt klart ja. Grundlæggende er det at starte noget helt nyt op fra bunden en virkelig hård og krævende øvelse. Derfor er det også naturligt, at der er stor gennemstrømning af personale i en startup-virksomhed – det havde jeg forventet, lød det blandt andet fra Brügger til Journalisten.

Han undskyldte dog også overfor de berørte medarbejdere, ligesom han forklarede, at han var "ked af", at nogen skulle have haft den oplevelse.

Brügger er blandt andet kendt fra dokumentarerne "Det Røde Kapel", "Muldvarpen" og "Den Sorte Svane".

Sponsoreret indhold