KendteI går

Katherine Diez afslører kokainmisbrug: Så slemt var det

Katherine Diez flygtede fra virkeligheden og endte med et kokainmisbrug for at dulme følelserne
Katherine Diez, influencer, litteraturanmelder og kulturdebattør.
Influencer Katherine Diez har indrømmet, at hun har taget kokain - og haft et decideret misbrug. Men tog hun det også til middag hos Mette Frederiksen?
 Foto: Ritzau Scanpix (Oscar Scott Carl)

LÆS OGSÅ: Efter ny bog: Katherine Diez risikerer retssag efter afsløringer om Adam Price

Katherine Diez afslører i sin nye bog "I egen barm", at hun har haft et kokainmisbrug, og første gang stiftede bekendtskab med stoffet i 2022.

Ifølge hende var det ikke for fornøjelsens skyld, at hun begyndte at sniffe kokain, men som en måde at dulme og håndtere sine følelser på.

Det tidligere forhold med Adam Price, var ifølge Diez præget af utroskab og sex med flere forskellige partnere, og derfor tyede hun til stoffernes vej.

I bogen lader hun det forstå, at hun ikke kunne komme igennem "arrangementer der involverede sex med andre uden at drikke og tage virkelig meget kokain".

Næseblod over alt

Det var en sommeraften i 2023, at hun for alvor indså, at hun for havde udviklet et kokainmisbrug.

Den aften, hvor hun blev bekendt med sit misbrug var Adam Price var til forretningsmiddag ude i byen og kom senere hjem, end hun havde regnet med, og det slog hende ud af kurs, beskriver hun i bogen.

- Jeg sad på køkkengulvet i min morgenkåbe, rokkede frem og tilbage, tårer, savl, næseblod ud over alt, mens jeg kimede ham ned uden at få svar. Jeg havde taget al for meget kokain, skriver Katherine Diez og tilføjer:

- Han kom hjem efter forretningsmiddag og blev rasende. Jeg forstod ham godt. Jeg var syg. Så syg, at jeg forlængst burde være blevet indlagt, og jeg brugte alle mine kræfter på at skjule det for omverdenen.

Går tæt på Price-forhold

Katherine Diez fortæller ikke direkte, hvorvidt Adam Price var skyld i - eller deltog i - kokainmisbruget, men hun beskriver at hun stoffer, da de dannede par.

Adam Price har ikke ønsket at kommentere på Katherine Diez' påstande, men har udtalt, at han ikke har givet samtykke til offentliggørelse af personlige oplysninger.

Litteratur-influenceren vil heller ikke afvise, at hun sniffede stoffer under et besøg hos statsministeren.

I bogen skriver Katherine Diez:

- Jeg siger ikke, at jeg tog coke på Marienborg. Men det ville være sjovt, hvis jeg tog coke på Marienborg.

Hun vil dog hverken be- eller afkræfte, i DR-podcasten "Genstart", om hun tog stoffer på Marienborg.

Sponsoreret indhold