Kendte5 timer siden

Raser mod Pia Kjærsgaard: Hun "hånede og udstillede" kollegaer

Uffe Elbæk beskylder i en kommentar i Altinget Pia Kjærsgaard for at "håne og udstille" kollegaer i Folketinget
Pia Kjærsgaard er under hård beskydning fra sin eks-kollega på Borgen, Uffe Elbæk.
Pia Kjærsgaard er under hård beskydning fra sin eks-kollega på Borgen, Uffe Elbæk.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Pia K: - Det gik ud over mine børn

Fornylig kunne det mangeårige folketingsmedlem, DF-stifter og tidligere formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, melde ud, at hun ikke genopstiller ved næste Folketingsvalg.

Da nyheden brød frem, var der massevis af kollegaer fra Borgen - fra både rød og blå blok - som roste DF-koryfæet for hendes tid i politik. Nogle af dem, som strøg til tasterne, var blandt andet venstrefløjens ledere; Enhedslistens politiske leder, Pelle Dragsted, SF-formanden og Pia Olsen Dyhr.

Og dét forstår den tidligere leder af Alternativet, Uffe Elbæk, ikke ret meget af. Det skriver han i en kommentar til Altinget.

"Hånede og udstillede"

Uffe Elbæk skriver således, at han har svært ved at gøre det samme som sine tidligere venstrefløjskollegaer.

Fordi selvom både Dyhr og Dragsted understreger, at de er politisk uenige med Kjærsgaard, så skriver de alligevel en del "positive tillægsord" om en politiker, som ifølge Elbæk både "hånede og udstillede" politiske kollegaer:

Uffe Elbæk langer i den grad ud efter Pia Kjærsgaard.
Uffe Elbæk langer i den grad ud efter Pia Kjærsgaard.
 Foto: Martin Høien

"Vel vidende at de taler om en politiker, der aldrig undlod en chance for at sparke nedad, hvis talen var på vores muslimske medborgere. Og hvis der ikke var nogen af dem i nærheden, var der altid en kollega fra et af de andre partier, man kunne udstille og verbalt håne."

Den tidligere politikere skriver desuden, at han vil påstå, at Pia Kjærsgaard var "den mindste respekterede formand for Folketinget. Nogensinde".

Dette bygger han på, at Pia Kjærsgaard skulle have "splittet folk" i stedet for at samle dem.

SE og HØR har været i kontakt med Uffe Elbæk angående kritikken. Vi har blandt andet spurgt, om han har nogle konkrete eksempler på tidspunkter, hvor DF-stifteren skulle have "udstillet eller hånet nogen".

Uffe Elbæk oplyser dog, at "det han har at sig, står i hans klumme". Han påpeger dog, at man jo "blot kan google sig frem til", hvad Pia Kjærsgaard har sagt om ham i pressen.

Ikke den eneste

Uffe Elbæk er ikke den første til at nægte at rose Pia Kjærsgaard efter hendes udmelding.

Således kunne Enhedslistens EP-medlem, Per Clausen, nemlig også fortælle, at han synes, det var "kvalmende" at læse alle de hyldende opslag rettet mod Pia Kjærsgaard:

"Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har kæmpet imod DF og Pia Kjærsgaard fra den første dag og at jeg vil blive ved med at kæmpe imod de synspunkter, hun har stået for," skrev han således på X.

Alternativets medlem af borgerrepræsentationen i København Troels Christian Jakobsen skrev derudover, at Pia Kjærsgaard for ham var "en hadefuld idé".

SE og HØR talte i september med Pia Kjærsgaard omkring kritikken. Og her lød det altså DF-veteranen, at hun var "hamrende ligeglad":

- Det er jeg fuldstændig hamrende ligeglad med. Hvis folk vil være småsure og have en eller anden bitter bemærkning, så må de det, sagde hun og fortsatte:

- Det fylder jo slet ikke i det billede, der var og er I øjeblikket. Og det har jeg været utrolig glad for. Jeg kan ikke gå ned på gaden, uden at nogen folk kommer hen og siger tillykke. Og så er jeg da ligeglad med, hvad Enhedslisten og sådan nogen måtte mene.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Pia Kjærsgaard, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Sponsoreret indhold