RealityI går

Morten Mortensen fra "Gift ved første blik": Kæmper med homofobi

I mange år har Morten Mortensen fra "Gift ved første blik" forsøgt at holde sig under radaren for at undgå, at nogen opdagede, at han er homoseksuel, og det har sat sine spor
Morten fra "Gift ved første blik" har svært ved at være intim med Søren allerede.
Morten fra "Gift ved første blik" har svært ved at være intim med Søren allerede.
 Foto: Martin Høien

Eksperimentet, hvor fremmede mennesker siger ja til hinanden og lader sig gifte ved første blik er ved at lakke mod enden, og timeglasset er ved at løbe ud for de resterende par, der stadigvæk er med.

For Søren Staun og Morten Mortensen er konflikterne begyndt at komme op til overfladen, samtidig med at følelserne for hinanden er blevet stærkere.

Parret har allerede vist deres hengivenhed gennem kærtegn og kys, men har endnu ikke været intime sammen.

Det er noget, der fylder meget for Søren, som gerne vil tage det næste skridt med Morten. Det afslører han i aftenens afsnit af "Gift ved første blik".

- For mig handlede det om at tage tingene i mit eget tempo. Vi har en solid forbindelse, og jeg ønskede at sikre, at jeg virkelig var klar til det næste skridt, både følelsesmæssigt og fysisk, siger Morten Mortensen til SE og HØR.

Rørte ham meget

For Morten er intimitet en vigtigt del af et forhold, og derfor var det også en frustration for ham, at han ikke kunne give sig hen til Søren.

Den manglende intimitet får Søren til at tvivle på, om han udseendemæssigt er drømmemanden for Morten.

- Det rørte mig meget, da jeg hørte ham sige det, fordi skønhed kommer i mange former. For mig handler det ikke om kun udseendet, men om den forbindelse, vi har, og det, han betyder for mig, siger Morten Mortensen.

En indre konflikt

I programmet deler Morten, at der er noget i ham, der forhindrer ham i at se sig selv som en person, der er værd at blive tiltrukket af.

Identitet og selvaccept er to følsomme emner, som fylder meget for ham, og han har svært ved at tale højt om det over for andre.

Det skyldes særligt, at han kæmper med en indre homofobi, som gør det endnu sværere.

- Min bedste forklaring er, at min indre homofob blev skabt for at beskytte mig, da jeg var ung teenager. Det lyder måske ulogisk, men den var med til at regulere min adfærd og gå under radaren og sørgede for, at ingen opdagede jeg var homoseksuel. Det betød også, at jeg havde en vis form for væmmelse, angst og modvilje mod min seksualitet. Jeg håbede jo, at hvis jeg foragtede mig selv nok ville min seksualitet ændre sig, siger Morten.

Gennem voksenlivet har Morten forsøgt at jage homofoben væk, men først da han begyndte at se på homofoben med omsorg blev den mindre.

Sponsoreret indhold