Kendte4. oktober 2024

Stor mystik om udgivelsen af Katherine Diez' bog

Udgivelsen af Katherine Diez' bog "I egen barm" var åbenbart så top hemmelig, at stort set ingen kendte til udgivelsesdatoen
Bogen "I egen barm" er ifølge Katherine Diez hendes "vej tilbage til livet". 
Bogen "I egen barm" er ifølge Katherine Diez hendes "vej tilbage til livet".
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Efter ny bog: Katherine Diez trækker stikket

Den tidligere litteraturskribent og influencer Katherine Diez drømte om at skrive en bog og på den måde få helet sine kærestesorger og komme videre i livet - og drømmen blev til virkelighed.

Ifølge Line Miller, der er administerende direktør på forlaget People's Press, tog Katherine Diez selv initiativ til bogen, og nogle måneder efter shitstormen havde lagt sig gik Diez i gang med skrive processen. Det skriver Journalisten.

Den tophemmelige bog har altså kun været undervejs hos forlaget i "nogle få måneder", og forlaget har holdt kortene tæt til kroppen.

Først dagen inden bogens udgivelse kunne flere medier erfare, at bogen ville udkomme tirsdag 1. oktober.

Ifølge People's Press var det først på selve udgivelsesdatoen, at boghandlerne fik besked.

Da SE og HØR tirsdag morgen stod i boghandleren Arnold Busck i indre København, var bogen stadigvæk ikke kommet i butikkerne. Medarbejderne kunne oplyse, at de dagen forinden havde fået af vide, at der ville komme en bog tirsdag, men de fik ikke besked om hvilken.

Bogen landede først et kvarter efter åbningstid, og her fik medarbejderne mulighed for at pakke bogen op for næsen af de fremmødte nysgerrige, der ville have fingre i den.

Bogen var heller ikke at finde på People's Press liste over kommende udgivelser, ligesom mange andre bøger normalt er.

SE og HØR har spurgt People's Press, hvad årsagen er til, at de har været så hemmelighedsfulde omkring udgivelsesdatoen, og om Katherine Diez har fået særbehandling af forlaget.

"En udgivelse er aldrig business as usual, og vi kigger hver gang på den enkelte bog og reflekterer over, hvordan vi bedst udgiver. I Katherine Diez’ tilfælde har vi vurderet at vi bedst kan tage os af udgivelsen og forfatteren ved at vente så længe som muligt med at fortælle offentligheden om den," skriver Line Miller i et skriftligt svar.

Trækker stikket

Efter udgivelsen af Katherine Diez' bog har flere medier og journalister forsøgt at få et interview med forfatteren, der i bogen beskriver vilde sexeskapader, kokainmisbrug og utroskab.

SE og HØR har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra hende, men uden held - og det viser sig nu, at der er en helt særlig grund til.

Forlaget People's Press, som har udgivet Diez' bog "I egen barm", har nemlig besluttet, at hun umiddelbart ikke kommer til at deltage i flere medieinterviews.

Helt bevidst var det kun Politiken og DR´s "Genstart", som fik fornøjelsen af Diez egne ord

Sponsoreret indhold