Kendte3. oktober 2024

Adam Price taler om Katherine Diez: - Det er en fuldstændig klar krænkelse

Adam Price sluger sine egne ord, for han udtaler sig nu om Katherine Diez' debutbog "I egen barm"
Tidligere dukkede Katherine Diez og Adam Price op til arrangementer sammen arm i arm - nu er der iskold luft blandt de to.
Tidligere dukkede Katherine Diez og Adam Price op til arrangementer sammen arm i arm - nu er der iskold luft blandt de to.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Adam Price reagerer på Diez' bog: Blev overvåget af advokat

Adam Price har tidligere udtalt, at han ikke vil gå i detaljer eller udtale sig i forhold til Katherine Diez' fortælling om sexeskapader og utroskab. Nu tager han alligevel bladet fra munden.

Det gør han i mediepodcasten Q&CO.

Her fortæller han, hvordan han har det med Katherine Diez' debutbog "I egen barm", hvor hun blandt andet har delt informationer om deres forhold - de dannede par i godt og vel to år.

- Jeg har aldrig nogensinde lukket op for de dele af mit privatliv, som bliver omtalt i bogen. Aldrig nogensinde.

- At jeg har fortalt om ganske begrænsede dele af mit privatliv i en portrætbog med min storebror for 10 år siden eller endnu ældre interview, berettiger på ingen måde at trække læseren med ind i soveværelset og alle mulig andre steder.

- Det er privat, og det er en fuldstændig klar krænkelse af mit privatliv, siger Adam Price blandt andet i podcasten.

- Vi beskytter privatlivets fred

Bogen, der ramte gaden 1. oktober, har været omtalt vidt og bredt i de danske medier - ifølge Katherine Diez var en af de primære drivkræfter bag bogen hendes ønske om at lægge fortiden bag sig og komme videre i sit liv. Derfor var det også vigtigt for hende at fortælle om forholdet til Adam Price.

De mange intime detaljer kan dog blive et problem.

- Vi beskytter privatlivetsfred i Danmark, både gennem straffeloven og civilretten. Det betyder dels, at man kan blive straffet for at dele private oplysninger om andre mennesker, og man kan blive pålagt at betale godtgørelse til den person, det er gået udover, har Vibeke Borberg, specialist i informationsret, mediejura og presseetik, tidligere forklaret til SE og HØR.

Katherine Diez og Adam Price gik fra hinanden i starten af året - kort efter førstnævntes meget omtalte plagiatsag, hvor der blandt andet blev fundet plagiat i 13 ud af 94 udgivelser hos Berlingske, hvor Diez tidligere har været litteraturanmelder.

Sponsoreret indhold