RealityI går

Vibeke Lund fra ”Robinson” mødte sin kæreste i fængslet

Det var på sit job i Enner Mark fængsel, at Vibeke Lund fra ”Robinson Ekspeditionen” mødte kæresten Claus
Vibeke Lund arbejder som enhedschef i et fængsel. Og det er i den branche, hun fandt kærligheden.
Vibeke Lund arbejder som enhedschef i et fængsel. Og det er i den branche, hun fandt kærligheden.
 Foto: Lars H. Laursen, Sille Seerup

LÆS OGSÅ: ”Robinson”-Thor helt uenig efter exit: – Jeg var ikke mentalt knækket

Vibeke Lund har en lidt anderledes kærlighedshistorie end de fleste andre. Hun mødte nemlig kæresten Claus i fængslet.

Det var dog, mens de begge arbejdede der. Han var fængselsbetjent, og hun var misbrugsbehandler på den særligt sikrede afdeling.

- Vi mødtes nede i Enner Mark Fængsel, hvor han var betjent, fortæller Vibeke Lund til SE og HØR.

- Ja, det er sådan lidt … ”vi har mødt hinanden i fængslet”. Det kan også noget.

De to mødtes på arbejdet og blev forelskede i hinanden, efter Vibeke Lund blev skilt fra sin eksmand, som hun har to børn med. Der gik dog lidt tid, før de afslørede det for kollegerne.

- Det var ikke noget, vi skiltede med fra begyndelsen, men der er mange, der finder sammen på den måde i branchen. Så først var det hemmeligt, men lige så stille blev det en offentligt kendt sandhed, at vi dannede par.

Det kan være svært at forklare familie og venner om hverdagen, når man arbejder i det på daværende tidspunkt mest sikre fængsel i landet. Og det fælles fodslag var som i mange andre brancher noget, der skabte en særlig forbindelse mellem Vibeke og Claus.

- Der fandt vi hurtigt en forståelse for hinanden, for vi kendte det jo, og der skulle ikke så mange ord til, fortæller hun.

Siden har parret fået en datter sammen, så i dag er Vibeke mor til tre. Hun har også skiftet job og arbejder nu som enhedschef i Kragskovhede fængsel.

- Jeg elsker mit job og min målgruppe og at arbejde med de har forandringsprocesser. Livsforvandlende processer, som det jo er med de her indsatte, siger enhedschefen.

Klaus og Vibeke har en datter sammen, og Vibeke har to sønner fra et tidligere forhold.
Klaus og Vibeke har en datter sammen, og Vibeke har to sønner fra et tidligere forhold.
 Foto: Lars H. Laursen

Hun har også kunnet bruge sine kvalifikationer fra mange år i fængselsbranchen i "Robinson Ekspeditionen", hvor hun skal kæmpe for overlevelse blandt en gruppe fremmede mennesker.

- Det, jeg kan bruge, er, at jeg har en rigtig, rigtig god mavefornemmelse. Jeg har en god fornemmelse af, hvad det er for en person, jeg snakker med. Og det kan man godt bruge på en øde ø. Altså det her med at se bagom, og kan man stole på det, de siger?

Sponsoreret indhold