KendteI går

Ret til privatliv og egen historie: Katherine Diez i kæmpe kovending

Den kontroversielle forfatterdebutant Katherine Diez har hældt sine egne principper ned ad brættet for at udgive sin bestseller
Katherine Diez hældte sine egne principper ud med badevandet, da hun udgav "I egen barm".
Katherine Diez hældte sine egne principper ud med badevandet, da hun udgav "I egen barm".
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Katherine Diez fanget i mulig svipser i ”I egen barm”: - Jeg er 99 procent sikker på, det aldrig er sket

Siden Katherine Diez i sidste uge udgav sin bog ”I egen barm” har spørgsmålet om, hvornår man har ret til at fortælle sin egen historie blafret i vinden.

Hun har flere gange delt dobbeltseng med mænd kendt af den brede befolkning, og hun går ikke af vejen for en rask omgang dyneløfteri for at male et så fyldestgørende billede af sit liv som muligt.

Særligt døren ind til Adam Prices soveværelse, hvor hun selv tilbragte to år, bliver i bogen sparket op på vid gab, når hun deler detaljer om deres fælles sexliv.

Spørgsmålet om retten til at fortælle sin egen historie på bekostning af andres privatliv har dog optaget forfatteren selv længe.

I efteråret 2022 medvirkede Katherine i podcasten ”Anden til venstre”, hvor hun med vært Stephanie Fisker taler om lige netop retten til sin egen historie.

Dengang var det hendes betændte forhold til sin far, som var omdrejningspunktet for dilemmaet.

- Hvornår fanden har man ret til sin egen historie, når man har et kompliceret forhold til en forælder, som stadig væk lever? Hvor meget må man sige, spørger hun og svarer selv:

- Jeg ved det ikke, men jeg ved, at jeg gerne vil beskytte mennesker omkring mig – også selv om jeg ikke nødvendigvis har noget at gøre med dem længere.

De mange detaljer fra de private gemakker fik Adam Price til udtale sig i kritiske vendinger allerede inden bogen udkom.

Aftenen før udtalte han således Politiken, at Katherine Diez havde krænket hans privatliv med sine beretninger i bogen.

- Jeg er ikke den rette til at gøre mig klog på Katherines bevæggrunde for at skrive, som hun gør, jeg kan blot konstatere, at hun bevidst har valgt at krænke privatlivets fred i forhold til mig. Krænkelsen af mit privatliv har i øvrigt nogle helt urimelige konsekvenser for de personer, der står mig nær.

For to år siden, da førnævnte podcast blev optaget, berørte Diez ligeledes sin og ikke mindst Adams trang til at holde privatlivet privat.

- Adam er ufatteligt privat og jeg bliver mere og mere privat. Jo længere tid der går som offentligt menneske, jo mere privat bliver jeg og har lyst til at blive det, indledte hun sin fortælling og fortsatte:

- For prøv bare at forestille dig – dig som lytter med, og som ikke er et offentligt menneske – prøv bare at forestille dig, at der står nogen omkring dig, som ikke synes, du har ret til et privatliv. Det er modbydeligt. For det har alle mennesker brug for, for at være i verden. For at overleve, tordnede hun.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra Katherine Diez.

Sponsoreret indhold