KrimiI går

Ukraine-kriger anklages for bedrageri: Nu skal han for retten

I medierne har han givet den som Ukraine-kriger, onsdag formiddag tager hans plads på anklagebænken ved Retten i Roskilde
En dansk mand, som selv siger, at han flere gange har været i Ukraine for at kæmpe, er nu blevet tiltalt for at fuske folk på blandt andet Den Blå Avis.
En dansk mand, som selv siger, at han flere gange har været i Ukraine for at kæmpe, er nu blevet tiltalt for at fuske folk på blandt andet Den Blå Avis.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til patrick@sh.dk

LÆS OGSÅ: Tv-kendis udsat for månedlang mishandling: Fik pistol sat for panden

På de sociale medier fremstår han som en trænet soldat, som flere gange har rejst til Ukraine for at støtte deres sag.

Men midt i krigskaosset anklages han for at have taget røven på adskillige mennesker på blandt andet Den Blå Avis og de sociale medier - onsdag formiddag tager han plads på anklagebænken, tiltalt for bedrageri og hæleri.

Det viser et anklageskrift i sagen, som SE og HØR er i besiddelse af.

Manden, som er i 30'erne, har flere gange været i medierne angående flere "mærkesager" - senest har han kastet sig ind i kampen om Ukraines frihed, hvor han har været i landet for at kæmpe på de gule og blås side.

Onsdag skal han i en anden form for kamp, når Retten i Roskilde tager hul på sagen mod ham, hvor den selverklærede kriger er tiltalt for ni forhold omhandlende hæleri og bedrageri - hele otte af forholdene handler om bedrageri begået med salg af ladcykler.

Under påskud af at sælge de populære cykler, mener anklagemyndigheden, at den tiltalte har fået adskillige personer til at sætte større pengebeløb over på blandt andet en MobilePay box og en konto i Danske Bank, som tilhørte en kvinde.

På den måde har han ifølge politiet svindlet folk for 81.947 kroner - de mange kunder så nemlig aldrig skyggen af en ladcykel eller pengene retur, hvorfor sagen nu er endt i retten.

De mange handler er sket på Den Blå Avis og i et enkelt tilfælde Facebook, og er foregået hele ni gange fra 15. februar 2021 frem til 30. januar 2022.

I sagens sidste forhold er manden tiltalt for hæleri ved at have solgt en stjålet cykel for 13.000 kroner - dermed løber den samlede svindel ifølge anklagemyndigheden op i 94.947 kroner.

Retten i Roskilde indleder behandlingen af en stor straffesag mod stifteren af selskabet Hesalight. Han anklages for økonomisk kriminalitet for godt 500 millioner kroner. Den 47-årige mand med bopæl i Schweiz anklages af Bagmandspolitiet for bedrageri, dokumentfalsk, mandatsvig, skyldnersvig og momssvig. Sagen ventes at strække sig over 21 retsmøder.
Sagen behandles ved Retten i Roskilde - udover straf har anklagemyndigheden nedlagt påstand om erstatning til de snydte kunder.
 Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

- Nægter ikke, at de har tabt penge

Den tiltalte nægter egentlig ikke sagens forhold som sådan - men han var i god tro, da de mange handler stod på.

Det fortæller hans forsvarsadvokat, Glenn Verding Hein, til SE og HØR.

- Han bestrider sådan set ikke, at de (kunderne red.) har tabt nogle penge.

- Men da han solgte cyklerne, var han i god tro, men så skete der flere uforudsete ting, der gjorde, at cyklerne ikke blev leveret, forklarer Glenn Verding.

Den tiltalte nægter sig skyldig i forholdet omkring hæleri - han kender intet til en stjålet ladcykel, lyder det.

Sagen afgøres ved Retten i Roskilde.

Sponsoreret indhold