Streaming9. oktober 2024

Danskere vilde med tv-kærlighed

Tredje kvartals streamingtal viser med al tydelighed, at ét tema altid kan få danskerne til at tænde for tv’et
Morten og Søren er blandt deltagerne i dette års "Gift ved første blik". De mange kærlighedsprogrammer på tv er fortsat blandt danskernes yndlingsprogrammer.
Morten og Søren er blandt deltagerne i dette års "Gift ved første blik". De mange kærlighedsprogrammer på tv er fortsat blandt danskernes yndlingsprogrammer.
 Foto: Snowman Productions

LÆS OGSÅ: De er skilt eller single efter ”Gift ved første blik” sæson 10

Der er fortsat vækst i streamingmarkedet i Danmark, hvor TV 2 Play, DRTV og Netflix er de tre mest fortrukne tjenester.

I tredje kvartal af 2024 er de tre streamingtjenester vokset med seks minutters tv-tid sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skriver TV 2 i deres kvartalsmæssige streamingrapport.

Ser man på alle streamingtjenester i Danmark, er fremgangen samlet set på tre minutter. I gennemsnit streamer hver dansker en time og 14 minutter dagligt.

Evig dragende kærlighedsjagt

Dykker man ned i, hvilke programmer, dansken knalder på flimmerkassen derhjemme, er det tydeligt, at specielt et tema går igen.

Amors berømte pil synes nemlig at drage danskerne til skærmen, som få andre ting formår det.

Hos DR1 har ”Gift ved første blik” haft et gennemsnitligt seertal på 991.000, mens at TV 2’s ”Landmand søger kærlighed” har draget 787.000 seere til streamingplatformene i gennemsnit.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-10-09/Foto---Anders-Brohus_TV-2.jpg
"Landmand søger kærlighed" kører på sin 11. sæson, men tilfredsstiller alligevel fortsat danskernes nysgerrighed.
 Foto: Anders Brohus/TV 2

Det må siges at være godkendt, når man endda tager i betragtning, at programmerne kører på henholdsvis 10. og 11. sæson.

Også på Netflix har succesen ”Love is Blind: Uk” befundet sig i top 10 over mest sete programmer i en fire ugers periode.

- At sensommeren og efteråret står i kærlighedens tegn for tv- og streamingmarkedet, er der som sådan ikke noget nyt i

- Men hvor vi over en længere programrække ofte kan spotte en aftagende interesse, er der i år fremgang på tværs af de her datingprogrammer. Det vidner ikke kun om stærke programformater med tydelig fremdrift og fængende relationer mellem de medvirkende, men også om at jagten på kærligheden kontinuerligt fanger danskernes interesse, forklarer Sofie Bruun, der er Head of Market & Audience Insights i TV 2.

Så sent som tirsdag aften fik det nyeste afsnit af ”Landmand søger kærlighed” skruet gevaldigt op for dramaet, da der pludselig var kold luft mellem Bianca og Sebastian.

Bianca har over for SE og HØR sat ord på oplevelsen, som hun senere har undskyldt til Sebastian for. Læs mere om det her.

Bianca Eisenhart har måttet sige undskyld til Sebastian efter optagelserne.
Bianca Eisenhart har måttet sige undskyld til Sebastian efter optagelserne.
 Foto: TV2

Sponsoreret indhold