Kendte8 timer siden

Forlaget reagerer på Katherine Diez’ kæmpe kovending

Man har et standpunkt, til man tager et nyt, sagde Jens Otto Kragh, hvilket Katherine Diez med al tydelighed lever efter. Nu reagerer forlaget på hendes kovending
Katherine Diez, influencer, litteraturanmelder og kulturdebattør.
Forlaget forsvarer fortsat Katherine Diez efter kovending.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Ret til privatliv og egen historie: Katherine Diez i kæmpe kovending

I november 2022 sagde Katherine Diez ét, da hun forsvarede retten til privatliv, og i sidste uge gjorde hun noget andet, da hun udleverede sin ekskærestes ditto.

- Prøv bare at forestille dig – dig som lytter med, og som ikke er et offentligt menneske – prøv bare at forestille dig, at der står nogen omkring dig, som ikke synes, du har ret til et privatliv. Det er modbydeligt. For det har alle mennesker brug for, for at være i verden. For at overleve, tordnede hun i podcasten ”Anden til venstre”.

I samme udsendelse gjorde hun sig tanker om, hvor meget af sin egen historie, man måtte dele med offentligheden, når det var på bekostning af andre, nulevende personer.

- Hvornår fanden har man ret til sin egen historie, når man har et kompliceret forhold til en forælder, som stadig væk lever? Hvor meget må man sige, spørger hun og svarer selv:

- Jeg ved det ikke, men jeg ved, at jeg gerne vil beskytte mennesker omkring mig – også selv om jeg ikke nødvendigvis har noget at gøre med dem længere.

Med bogen ”I egen barm” er Diez med andre ord gået stik imod sine egne principper – og sågar de presseetiske, nærmest råbte landets chefredaktører i kor – men hendes forlag People’s Press forsvarer hende fortsat.

SE og HØR har spurgt, om forlaget var bekendt med Diez' udtalelser samt hendes principper om privatlivets fred og overvejelserne om at vægte hensynet til nulevende personer højere end retten til at fortælle sin egen historie og hvordan de i så fald har forholdt sig til dem.

I et mailsvar til SE og HØR lyder det således:

- Alle har retten til at fortælle deres egen historie, og vi mener fortsat, at Katherine Diez i bogen fortæller præcis så meget, som der skal til, for at hun kan fortælle sin.

- Det ligger os meget sinde, at alle vores udgivelser overholder gældende lovgivning, og det mener vi også, at Katherine Diez’ bog gør.

Det er selv om Diez' vilde livshistorie indebærer detaljer af så privat karakter om andre mennesker, at flere medier har valgt ikke at gengive dem i artikler.

Allerede dagen før bogen ramte hylderne var Adam Price, som er nævnt i adskillige passager, ude og sige, at ekskæresten krænkede hans privatliv.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Katherine Diez, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

LÆS OGSÅ: Katherine Diez afslører: Drømmer om at flytte til USA

Sponsoreret indhold