Kongelige8 timer siden

TV-lægen om dronningens tur tilbage på job: - Betyder ikke noget

TV-læge Charlotte Bøving mener ikke, at dronning Margrethes beslutning om at hilse på det islandske præsidentpar, betyder noget særligt for hendes heling
Dronning Margrethe er fortsat sygemeldt. Og hendes korte besøg på Amalienborg betyder ikke umiddelbart, at hendes heling går hurtigere end forventet.
Dronning Margrethe er fortsat sygemeldt. Og hendes korte besøg på Amalienborg betyder ikke umiddelbart, at hendes heling går hurtigere end forventet.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Så skadet er dronning Margrethe

Tirsdag blev der holdt gallatafel på Amalienborg slot i anledningen af det første officielle statsbesøg udefra, mens kong Frederik og dronning Mary har været regentpar.

Og her kom altså en lille overraskelse.

Da kongeparret skulle tage imod det islandske præsidentpar, som netop nu er på besøg, ved Amalienborg tirsdag eftermiddag var den ellers sygemeldte dronning Margrethe nemlig også mødt op for at hilse på - iført halskrave.

Men hvis man gik og håbede på, at det betyder, at dronningens heling sker hurtigere end forventet, så kan man godt tro om. Det er i hvert fald vurderingen fra tv-lægen, Charlotte Bøving overfor SE og HØR:

- Altså slagene har hun jo primært fået på halsen og hånden, og nu er hun jo i den her helingsfase. Så om hun sidder derhjemme i stiv halvskrave, eller om hun går stille rundt på slottet og hilser på nogle folk, det ser jeg ikke nogen forskel.

- Så det er ikke sådan, at man ud fra hendes besøg kan sige, at så må hun være i meget god bedring?

- Jeg synes ikke, man kan tolke på det. En almindelig færden derhjemme, er som sagt ikke mildere end at tage sådan en stille og rolig tur der.

Charlotte Bøving synes, det er "super", at dronningen er ude og lufte sig.
Charlotte Bøving synes, det er "super", at dronningen er ude og lufte sig.
 Foto: Claus Fisker

- Så det betyder ikke noget særligt, det vi så?

- For hendes heling betyder det ikke noget særligt.

"Tryg og rolig"

Charlotte Bøving forklarer desuden, at der fortsat er stor signalværdi i, at dronning Margrethe kom iført sin halskrave. Den er nemlig et tydeligt tegn på, at dronningen stadig skal hele:

- Som udgangspunkt, kan man sige, så kommer hun med halskraven af en grund. Hun er jo varslet til at gå med den her stive halskrave af en grund. En halskrave har jo den funktion, at den holder din nakke i ro, mens hvad end skaden er, kan bedres.

- Men derudover så giver den også en signalværdi til omverdenen om, at der skal passes på en. Så dermed må vi også gå ud fra, at dronningen stadig er i heling.

Charlotte Bøving fortæller dog alligevel, at hendes tur tilbage på jobbet kan være et tegn på, at dronning Margrethe tirsdag følte sig "ekstra frisk", og det gøre tv-lægen glad, fortæller hun:

Dronning Margrethe kom kørende forbi fotograferne kort før modtagelsen af præsidentparret ved Amalienborg. Med sig havde hun både sin adjudant og sin hofdame.
Dronning Margrethe kom kørende forbi fotograferne kort før modtagelsen af præsidentparret ved Amalienborg. Med sig havde hun både sin adjudant og sin hofdame.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Det synes jeg bare er super. Det gør mig tryg og rolig. Hun er godt på vej vores dronning, og det glæder mig virkelig helt ind i hjertet.

Her er hendes skader

Det var midt i september, at dronning faldt på Fredensborg slot, hvilket resulterede i to dages indlæggelse på Rigshospitalet.

Herefter blev dronningen udskrevet og sygemeldt på ubestemt tid, hvor hun blandt andet skulle have gips på armen og en stiv halskrave på "i flere måneder".

Kongehuset udgav i forbindelse med dronningens udskrivelse en pressemeddelelse om de præcise skader. Det kan du læse her:

"H.M. Dronning Margrethe blev onsdag aften indlagt efter et fald, der desværre afstedkom en skade omkring nakkehvirvlerne samt et brud på venstre hånd. Som en følge af det uheldige fald er venstre hånd nu i gips, og Dronningen skal i de kommende måneder bære en stiv halskrave," står der i pressemeddelelsen, som fortsætter:

"Dronning Margrethe er ved godt mod og har det efter omstændighederne godt, men vil dog være sygemeldt i en længere periode. Det betyder også, at Dronningens tilstedeværelse ved en række arrangementer er aflyst i den kommende tid”.

Sponsoreret indhold