Kendte5 timer siden

Silas Holst kæmpede en kamp for kreativiteten i "Vild med dans" og tabte: Nu er han tilbage

Silas Holsts kreative sjæl fik spændetrøje på i "Vild med dans"-regi. Nu gør han comeback som dommer og opfordrer til at dykke dybt i den kreative værktøjskasse
Silas Holst, 41, har slået et ordentligt slag for kreativitet på hele Danmarks dansegulv. I aften rykker han om på den anden side af dommerbordet.
Silas Holst, 41, har slået et ordentligt slag for kreativitet på hele Danmarks dansegulv. I aften rykker han om på den anden side af dommerbordet.
 Foto: Lars H. Laursen

I aften står der musicaltema på programmet, når de resterende otte dansepar skal på gulvet i ”Vild med dans”.

Og hvem er bedre til at bedømme lige netop dét tema end hele Danmarks musicalkonge Silas Holst?

Udover et udpræget kendskab til musicals har ”Vild med dans”-veteranen årevis af erfaring fra sin egen tid som professionel danser i TV 2’s millionprogram.

Han har intet mindre end tre sejre under bæltet, fire andenpladser og en enkelt tredjeplads.

Selv om ovennævnte succeser taler for sig selv, har det ikke altid været en dans på roser for den 41-årige dansestjerne.

”Vild med dans”-karrieren har også haft sine bagsider. Det tog sin begyndelse i 2017, hvor TV 2 glemte at informere Silas om, at kanalen ikke havde udtaget ham til dansetruppen i den sæson.

Dansestjernen har aldrig været bange for at tage bladet fra munden og sige sin uforbeholdne mening. Det gjorde han også i dette tilfælde.

- Det er ikke en bitterhed over ikke at være med, og jeg går heller ikke rundt med en følelse af at være vraget. Jeg synes måske bare, det er en overraskende måde at gøre det på – den der nonchalant besked, jeg har fået om, at ”Hov, vi glemte at ringe”, irriterede mig, sagde Silas Holst åbenhjertigt til SE og HØR.

Det afholdt da ikke Silas fra på sin egen måde at være med i sæsonen. Han fulgte med hjemme i sofaen og langede på Facebook ud efter dommerne.

- Vildt to dommere synes, man skal have 9-tal ved ikke at samle fødderne i et chassé?, lød det fra Silas Holst.

Begivenhed: Vild med dans program 10Sted: Twentyfourseven, Vermundsgade 40D, 2100 Kbh. Ø. jour: Line Frandsen, Nikolaj Bonde og Helle Skram de Friisdato: 20191115foto: Thomas Laursen
Silas Holst og dansepartneren Jakob Fauerby brillerede sig til en sejr i 2019.
 Foto: Thomas Laursen

I 2019 skrev Silas historie, da han ikke alene dansede med en partner af samme køn, Jakob Fauerby, men også vandt hele molevitten. Den historiske nyhed gik sågar sin sejrsgang i udlandet.

I 2020 svingede Silas hofterne med skuespiller Nukâka Coster-Waldau, og der måtte han atter ud med riven og sende en bredside mod dommerbordet – denne gang var den målrettet Jens Werner.

- Lige i nuet fandt jeg det provokerende, at Nukâka har knoklet så hårdt i 12 uger, også til afslutningen vælger en af dommerne i stedet for at snakke om Nukâka på hendes aften, så roser han sangerinden, sagde Silas til SE og HØR og fortsatte:

- Bevares, hun skal også have ros, og Stine er vidunderlig, men lige der synes jeg bare, det handlede om Nukâka, så jeg synes faktisk, at det var skide tarveligt, at man vælger at snakke om noget helt andet og bare ignorerer Nukâka. Det, synes jeg på en måde, er dårlig stil.

OPGAVE: Vild med dans program 8.Nukaka Coster-Waldau og Silas HolstSTED: Vermundsgade 40DATO: 20201120JOURNALIST: Helle Skram, Nikolaj BondeFOTOGRAF : Hanne Juul
Silas og Nukâka Coster-Waldau dansede sig til en tredjeplads i 2020.
 Foto: Hanne Juul

Det blev startskuddet til en fejde mellem Silas og Jens Werner.

Fejden tog til i styrke i 2021, da SE og HØR erfarede, at Jens Werner i en sms-korrespondance gik direkte i struben på Holst.

I sms-beskederne kritiserede den erfarne dansedommer i grove vendinger blandt andet Silas og dansepartner Lise Rønnes koreografi og evner på gulvet, mens der også optrådte knap så flatterende tillægsord om Silas Holst.

OPGAVE: VMD FINALENLise Rønne og Silas HolstDATO: 20211126STED: VMD studiet, VermundsgadeJOURNALIST: Helle, Karina, Nikolaj, NicklasFOTOGRAF: Hanne Juul
Silas Holst sluttede sin "Vild med dans"-eventyr af med en andenplads sammen med drømmepartneren Lise Rønne.
 Foto: Hanne Juul

Siden nåede de stridende parter dog at tale ud.

I kølvandet på Silas og Lise Rønnes andenplads, meddelte den professionelle danser, at denne sæson ville blive hans sidste. Over for B.T. lagde han ikke skjul på, at årsagen til hans exit var den kunstneriske spændetrøje, som strammede for meget.

- Jeg kan mærke, at den måde jeg tænker dans på, måske ikke altid falder i hak med den måde, der tænkes dans i det her koncept. Og så er det på det punkt bare et dårligt match, sagde han blandt andet til avisen.

I aften deler han selv point ud, og han håber, at danseparrene har dykket dybt i den kreative værktøjskasse. Ligesom han selv altid har sat en ære i at gøre.

- Det er jo musicaltema, så jeg håber de har leget rød stue hele ugen og dykket ned i den kreative værktøjskasse og fundet nogle ting, man bliver overrasket over, så det ikke kun er den klassiske hæl og tå, siger han til SE og HØR.

Sponsoreret indhold