Kendte5 timer siden

Forlaget sletter afsnit i Katherine Diez-bog og fjerner person

Læsere af kommende udgaver af bestselleren "I egen barm" bliver snydt for at læse om en person, der optræder i første oplag
Katherine Diez, influencer, litteraturanmelder og kulturdebattør.
Mens Adam Price drømmer om, at han aldrig var blevet nævnt i ekskæresten Katherine Diez' bog, er en anden person nu blevet slettet.
 Foto: Ritzau Scanpix

Der er ingen tvivl om, at Katherine Diez' afslørende fortælling om sit eget liv, "I egen barm" er grænsesøgende i sine beskrivelser af hendes intime liv med ekskæresten Adam Price.

Nu går forlaget, People's Press, da også ind og sletter et afsnit i bogen, hvor forfatteren er gået over grænsen.

I afsnittet bliver en navngiven person nævnt, og kobler også denne sammen med rygter om en lovovertrædelse.

Men denne detalje er altså ikke at finde i fremtidige udgaver af den kontroversielle bog, hvis andet oplag allerede er bestilt, og snart burde ligge klar hos boghandlerne, fordi "I egen barm" sælger lige så godt som vandmeloner på en varm sommerdag.

Sletningen bekræftes i en mail, som SE og HØR har set, fra Katherine Diez' advokat, Heidi Højmark Helveg, til den person, som ikke længere vil fremgå i bogen.

Den kontroversielle udgivelse er endnu ikke udkommet som hverken ebog eller lydbog, så læsere og lyttere af disse formater må også formodes at gå glip af de fravalgte detaljer i Diez' fortælling.

En anden af bogens hovedpersoner, Adam Price, ville også ønske, at han var blevet slettet fra bogen - han har i hvert fald meddelt, at han overvejer at gå rettens vej mod sin ekskæreste, som blandt meget andet beskriver trekantssex og utroskab i forholdet med "Spise med Price"-værten.

Price mener, at Diez har krænket hans privatliv ved at offentliggøre de meget nærgående detaljer - og nægter i øvrigt at forholde sig til, om disse detaljer er sande eller falske.

- Jeg er vred over, at mit privatliv er blevet krænket. Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at jeg jo også er et menneske, der har børn. Jeg er et menneske, der har familie, som har venner, som har kollegaer, som også bliver ramt af det her, har han fortalt i podcasten Q&Co.

En journalist, som for nogle år siden skrev et interview med Katherine Diez har i øvrigt også undret sig over en detalje i bogen, som han er ret sikker på aldrig er sket.

Katherine Diez har længe været kendt som litteraturanmelder, kulturskribent og influencer, men mistede alle sine jobs tidligere på året, da det blev afsløret, at flere af hendes tekster var plagieret fra andre.

Bogen "I egen barm" centrerer sig om hendes liv omkring denne afsløring, hvor hun faldt i en dyb depression, samtidig med at Adam Price forlod hende.

SE og HØR arbejder på at få en kommentar fra People's Press til den nu udgåede afsnit i bogen.

Sponsoreret indhold