Krimi6 timer siden (opd. 6 timer siden)

Alvorlig tiltale: Offers seksualitet var årsag til vold og frihedsberøvelse

Fire mænd er tiltalt for bortførelse og vold mod tre personer. Forbrydelserne skal være begået i november

Over nogle dage i november sidste år gjorde fire mænd i alderen 29 til 45 år sig ifølge et anklageskrift skyldige i ganske alvorlig personfarlig kriminalitet.

Forbrydelserne mod en af sagens tre ofre skal desuden være sket på baggrund af vedkommendes seksuelle orientering, lyder det i anklageskriftet.

Tiltalen mod dem tæller blandt andet frihedsberøvelse, grov vold og ulovlig tvang.

Sagen indledes mandag ved Retten i Næstved.

Tre af mændene er tiltalt for 15. november 2023 at have udsat to personer for frihedsberøvelse og grov vold.

Om aftenen sørgede de for, at de to personer var til stede på en adresse i Næstved. En af de tiltalte fastgjorde dem til hver deres stol og optog den vold, der blev begået mod dem på sin mobiltelefon.

En anden tiltalt optog også både vold og frihedsberøvelse, inden den tredje tiltalte hældte brændbar væske ud over de to og med en lighter og deodorantspray satte ild til dem.

De to ofre pådrog sig forbrændinger på henholdsvis 8 og 16 procent af kroppen.

Blot to dage senere var to af dem, der var med 15. november, en fjerde tiltalt og en ukendt person ifølge anklageskriftet i gang med at begå frihedsberøvelse igen.

Denne gang skete frihedsberøvelsen ifølge tiltalen helt eller delvist på grund af offerets seksuelle orientering.

I anklageskriftet lyder det, at den forurettede blev hentet på en adresse i Næstved, anbragt i et bagagerum og kørt til et skovområde i Næstved og senere til en anden adresse i Næstved.

En af mændene tildelte offeret slag, da han befandt sig i bilen.

Derudover blev offeret også under trussel om vold tvunget til at læse en tekst op fra en de tiltaltes mobiltelefon, lyder det i tiltalen. Oplæsningen skal være blevet optaget på en af de andre tiltales mobil.

Efterfølgende blev den forurettede tildelt tre slag med flad hånd i ansigtet af en af de tiltalte.

Flere af de tiltalte anklages også for at have været i besiddelse af kniv og våben.

Anklagemyndigheden tager i anklageskriftet forbehold for nedlæggelse af påstand om en forvaringsdom for den 45-årige, der tidligere er dømt for vold.

Der tages også forbehold for nedlæggelse af påstand om dom til anbringelse på en psykiatrisk afdeling for de to yngste tiltalte.

Sponsoreret indhold