Kendte6 timer siden

Dealbreaker: Derfor droppede Oh Land sin kæreste

"X Factor"-dommer Nanna Øland Fabricius erkender, at det virker småskørt at droppe sin kæreste på det grundlag
Pressemøde for den kommende sæson af X Factor med vært Maria Fantino og de tre dommere, Simon Kvamm, Oh Land og Thomas Blachman
Oh Land griner selv af sin hemmelighed og understreger, at hun har ændret sig siden dengang.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Pernille Skipper blev rådet til aldrig at afsløre sin hemmelighed: Nu gør hun det

Der kommer et tidspunkt i de fleste parforhold, hvor man opdager noget om sin kæreste, som man skal finde ud af, om man kan leve med.

For Oh Land, med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, var denne opdagelse en decideret dealbreaker.

Det afslørede hun for nylig i P1-programmet ”Hemmeligheder”, hvor kendte mennesker hver uge deler en hemmelighed.

- Jeg havde en kæreste, som jeg var meget, meget glad for. Smuk og sjov og klog. Så var han på besøg hos mig. Jeg stod ude i køkkenet. Han var i bad, han var lykkelig, han sang en sang, indleder hun sin fortælling.

Det lyder tilforladeligt, hvis ikke det lige havde været, fordi han ikke kunne ramme en tone.

- Det var falsk. Der vidste jeg bare, jeg kan ikke være kæreste med dig. Så jeg slog op samme aften, fordi han sang falsk, siger hun og griner.

”X Factor”-dommeren vidste med sig selv, at hun ikke kunne lytte til så høj, så glad og så skinger en røst resten af sit liv.

Opgavebeskrivelse: Premiere “For Evigt”Sted: ImperialFotograf: Lars H. LaursenJournalist: Camilla Maria Johansen og Helle Skram de FriesOptagelsedato: 2024.04.17
Nanna Øland Fabricius og Adi Zukanovic blev gift i august sidste år. Sammen har de sønnen Ernst på knap fire. Derudover Nanna mor til sønnen Svend på otte år, som hun har med kunstneren Eske Kath.
 Foto: Lars H. Laursen

Nanna forklarer, at der er mange lag i den bagvedliggende årsag. For hun er vokset op i et musikalsk hjem, hvor der bliver sunget trestemmigt, når familien danser rundt om juletræet.

- Det var lidt en saying, at man ikke kunne tage en kæreste med hjem, hvis de sang falsk rundt om juletræet. Så der har helt sikkert været noget upbringing, som på en eller anden måde har spøgt i baggrunden, forklarer hun.

Dyrskue eller dating?

Derudover er musik ikke bare en levevej for Nanna. Det er også en vigtig kommunikationsform.

- Jeg tror også, at der er noget med, at for mig er det et sprog, som er så helligt for mig. Og jeg kunne bare mærke, at hvis jeg ikke kan kommunikere med dig på den måde, så kommer du aldrig ind til de hemmelige arkiver.

Hun er siden blevet gift med Adi Zukanovic. Han synger ganske vist ikke godt, fortæller hun, men han er musiker og er derfor i stand til at kommunikere musikalsk med ”Sun of a Gun”-sangerinden.

Det kan lyde skørt, medgiver Nanna. Det er heller ikke noget, hun er stolt af og derfor var det, indtil nu, også en hemmelighed, pointerer hun.

Det er dog ikke kun sangstemmen, hun vurderer, når hun går ind i et nyt forhold. De mange år i balletverdenen har også haft en kæmpe indvirkning på sangerinden, som altså nærstuderer folks fødder.

- Det har 100 procent noget med mig at gøre, og jeg synes, det er pinligt. Men for eksempel har jeg jo også en ting med, at hvis folk har gode vriste – det er helt dyrskueagtigt, at man lige kigger geden i munden. Har den gode tænder, har den gode klove? Og sådan en vrist skal helst være høj, forklarer hun og slår en latter op.

Sidenhen er hun blevet gift med Adi Zukanovic. Han synger ganskevist ikke som en drøm, men han er trods alt musiker.

- Han er brandmusikalsk. Der er bare noget med at kommunikere på et musikalsk plan, som er vigtigt for mig åbenbart, fordi ord virker så hårde og kantede. Og det fik han (ekskæresten, red.) så lige lov at ryge på.

Sponsoreret indhold