Kendte6 timer siden

"Grey's Anatomy"-Elisabeth Finch snød alle: Løj om både kræft og selvmord

En ny dokumentarserie undersøger den vanvittige historie om manuskriptforfatter Elisabeth Finch, der løj sig kræftsyg og påstod, at hendes bror havde begået selvmord
En ny dokumentarserie undersøger den vanvittige historie om manuskriptforfatter Elisabeth Finch, der løj sig kræftsyg og påstod, at hendes bror havde begået selvmord. 
En ny dokumentarserie undersøger den vanvittige historie om manuskriptforfatter Elisabeth Finch, der løj sig kræftsyg og påstod, at hendes bror havde begået selvmord.
 Foto: Peacock

Hun levede af at skrive populære serier som ”Greys hvide verden”, ”True Blood” og ”The Vampire Diaries”.

Privat kunne manuskriptforfatter Elisabeth Finch også fortælle den ene vilde historie efter den anden. Problemet var bare, at det hele var én lang løgn.

For manuskriptforfatter Elisabeth Finch havde ikke kræft, selv om hun påstod det, og det var også løgn, at hendes bror havde begået selvmord.

Nu dykker en ny dokumentarserie så ned i den vilde historie. ”Anatomy of Lies”-serien vil fortælle hele historien om hollywoodkendissens storhed og fald, skriver Hollywood Reporter.

Manuskriptforfatterens første store løgn tog sin begyndelse i 2012. Her fortalte Elisabeth Finch, at hun var blevet ramt af knoglesarkom – en kræfttype, der opstår i knoglerne. Elisabeth Finch fortalte blandt andet, at hun måtte igennem opslidende kemobehandling, der fik hendes hår til at falde af – og at hun desuden var så syg af behandlingen, at hun gentagne gange kastede op.

Ti år senere, i 2022, indrømmede hun dog, at det hele var en løgn. Elisabeth Finch havde aldrig været kræftsyg, men for at overbevise omverdenen havde hun barberet sit hår af. Hun lod desuden som om, at hun skulle kaste op.

- Jeg fortalte en løgn, da jeg var 34 år gammel, og det var den største fejl i mit liv, har hun tidligere fortalt.

- Den blev bare større og større og blev begravet dybere og dybere inde i mig.

Kræftløgnen var dog ikke den eneste løgn, som den populære manuskriptforfatter spredte. Hun nåede også at lyve om skoleskyderier og selvmord.

I 2018 fortalte hun blandt andet, at hun kendte et af ofrene for et skyderi på et college i Pittsburgh. Elisabeth Finch gik så langt med sin løgn, at hun fik fri fra sit job på ”Grey’s Anatomy” for at deltage i begravelsen. Virkeligheden var dog, at hun ikke kendte en eneste af de i alt 11 ofre.

Året efter digtede hun så endnu en uhyggelig løgn. Her fortalte hun, at hendes elskede bror Eric havde taget sit eget liv. Han levede dog i bedste velgående i Florida, hvor han arbejdede som læge.

- Jeg er godt klar over, at det er fuldstændig forkert, hvad jeg har gjort. Jeg løj, og der er ingen undskyldning for det. Men der er en sammenhæng, fortalte Elisabeth Finch i 2022, da hendes mange løgne for alvor blev afsløret:

- Nogle mennesker drikker for at skjule eller glemme ting. Stofmisbrugere forsøger at ændre deres virkelighed. Nogle mennesker skærer i sig selv. Jeg løj, sagde hun.

Sponsoreret indhold