Reality18. oktober 2024

Stina Petersen fra ”Paradise Hotel” tæt på at miste kørekortet: Det sortner for mine øjne

Reality-kendissen kæmper med sin hjertesygdom, som på et tidspunkt var ved at koste hende førerretten
Stina Petersen mærker til sin hjertesygdom hver eneste dag.
Stina Petersen mærker til sin hjertesygdom hver eneste dag.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Taler ud om mislykket hjerteoperation

Hjerteanfaldene varer højst 18 sekunder, men når det sker, sortner det for hendes øjne, og hun bliver svimmel.

Sådan føles det, når Stina Petersen flere gange om dagen bliver ramt af de "hjerteanfald", hun har på grund af sin hjertesygdom.

Da den pensionerede reality-deltager for første gang blev indlagt med sygdommen, gav lægerne hende en dårlig besked.

- De snakkede om at tage mit kørekort og et kørselsforbud, fordi når jeg kører bil, så kan jeg risikere, at der kommer et ”hjerteanfald” lige pludselig, siger hun til SE og HØR.

Selv om det var hårdt, måtte hun se virkeligheden i øjnene. Der var en chance for, at hun ikke kunne sætte sig bag rattet igen.

Til Stinas held kom lægerne i fællesskab frem til, at hun kunne beholde kørekortet i pungen. Hun forklarer nemlig, at det langt fra er alle "anfald", som varer næsten 20 sekunder. Oftest varer de kun et par sekunder.

Hele to gange har Stina været under kniven for at komme sin hjertesygdom til livs - dog uden held. Derfor er hun i dag startet på medicin for at minimere nogle af symptomerne.

Og heldigvis gør de fire piller om dagen underværker for Stina. Hun får nemlig ikke lige så mange "anfald" i løbet af en dag, som hun gjorde tidligere.

Dog tager hun stadig flere forbehold, før hun sætter sig bag rattet.

- Nogle dage, hvor jeg har rigtig mange hjerteanfald, er det slet ikke forsvarligt for mig at sætte mig ud at køre bil, siger hun og forsætter:

- Så bliver jeg bare hjemme eller går, eller også kan jeg finde på at sige, hvis jeg er sammen med en veninde, eller min kæreste "tag lige i rattet", og så tage han over, så er det bare lige få sekunder.

Den dag i dag har Stina Petersen lagt reality-karrieren på hylden og lever i stedet livet som mor til hendes to børn Stephania Silke, 9, og Messias Matti, 4.

Sponsoreret indhold