KrimiI går

Milliardærfrue-drabet: Politiet dropper sagen mod Tom Hagen

Sigtelsen mod milliardæren Tom Hagen, som i flere år har været sigtet for at have dræbt eller medvirket til drab på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, er netop droppet
Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden oktober 2018. Hendes lig er aldrig blevet fundet i en sag, som betragtes som en af Norges største mordgåder.
Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden oktober 2018. Hendes lig er aldrig blevet fundet i en sag, som betragtes som en af Norges største mordgåder.
 Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

Sigtelsen mod en af Norges rigeste mænd, Tom Hagen, som politiet har mistænkt for at have dræbt eller medvirket til drabet på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, er blevet henlagt.

Det oplyser advokatfirmaet Hjort i en pressemeddelelse, skriver norske VG.

Det er Rigsadvokaten i Norge, som har besluttet, at drabssigtelsen mod Tom Hagen droppes. Ifølge advokatfirmaet er sagen droppet på grund af, at intet "strafbart forhold" er bevist.

- Denne henlæggelseskode indebærer, at beviserne med særlig styrke taler mod, at Hagen har begået en strafbar handling. Dette er en fuldstændig renvaskning af Tom Hagen, lyder det i pressemeddelelsen.

Øst Politidistriktet har indkaldt til pressemøde om Rigsadvokatens afgørelse klokken 12 fredag.

Der er også indkaldt til pressemøde hos Advokatfirmaet Hjort klokken 13.

Her vil forsvarene for Tom Hagen, Svein Holden og Mikkel Toft Himse kommentere afgørelsen om at droppe sagen mod rigmanden.

Bistandsadvokaten for børnene til Tom Hagen vil også deltage i pressemødet.

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra ægteparrets hjem i Oslo-forstaden Lørenskog 31. oktober 2018. Hun har været forsvundet lige siden, og ingen har fundet liget.

I april 2020 blev Tom Hagen siget for drab eller medvirken til drab på sin kone. Han har haft sigtelserne hængede over hovedet, indtil de i dag er blevet droppet.

To andre personer er også sigtede i sagen. Blandt andet Kryptomanden, som kort inden milliardærfruens forsvinden talte om kryptovaluta med Tom Hagen.

Sagen blev anmeldt som en kidnapningssag af Tom Hagen, som fortalte til politiet, at han var kommet hjem senere på dagen den 31. oktober 2018 og havde fundet en håndskrevet seddel med krav om store millionudbetalinger fra rigmanden for, at der ikke ville ske hans kone noget.

Siden skiftede politiet spor i efterforskningen og betragtede sagen som en drabssag. Her blev ægtemanden, Tom Hagen den hovedmistænke, som ifølge politiets teori skulle have iscenesat den angivelige kidnapning og haft en rolle i at have dræbt sin kone.

Men nu er rigmanden efter fire års sigtelser renset for mistanke.

«Denne henleggelseskoden innebærer at bevisene med særlig styrke taler mot at Hagen har begått en straffbar handling. Dette er en fullstendig renvasking av Tom Hagen», heter det i pressemeldingen.

Øst politidistrikt har innkalt til en pressekonferanse om avgjørelsen klokken 12.00 i dag.

Det er også varslet pressekonferanse hos Advokatfirmaet Hjort klokken 13.00.

Der vil Tom Hagens forsvarere Svein Holden og Mikkel Toft Gimse kommentere påtalemyndighetens avgjørelse.

Bistandsadvokat Ståle Kihle som representerer barna til Tom Hagen vil også delta.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparets bolig i Sloraveien 4 i Lørenskog 31. oktober 2018. I april 2020 ble Tom Hagen siktet for drap eller medvirkning til drap.

Om få dager er det seks år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Politiet har fortsatt ikke funnet henne.

To andre menn er også siktet i saken.

Sponsoreret indhold