Kendte19 timer siden

Ærlig Stephania Potalivo: Derfor var det svært at blive gravid

Stephania Potalivo og ægtemanden Nils Petter har tidligere været åbne og ærlige om deres fertilitetskamp - og de har heller ikke lagt skjul på, hvorfor de har haft problemer med at blive gravide
Stephania Potalivo mødte Nils Petter, der er restauratør, i 2016. De blev gift 23. juni 2018 - og kan nu altså også føje en kommende familieforøgelse til deres liv.
Stephania Potalivo mødte Nils Petter, der er restauratør, i 2016. De blev gift 23. juni 2018 - og kan nu altså også føje en kommende familieforøgelse til deres liv.
 Foto: GREGERS OVERVAD

LÆS OGSÅ: Stephania Potalivo jubler: Endelig gravid

Efter fire år fyldt med håb, glæde, skuffelse, frustration og sorg kan Stephania Potalivo og ægtefællen Nils Petter endelig juble:

Nu er den 38-årige tv-vært nemlig blevet gravid - efter en hård og lang rejse.

Parret har tidligere været særdeles åbne om, at rejsen mod babybulen har været langvarig og hård, og de har heller ikke lagt skjul på årsagen dertil.

– Det, vi ved, det er, at Nils Petter har dårlig sædkvalitet. Det er det, der gør, at vi er i fertilitetsbehandling, forklarede Stephania Potalivo i DR-programserien ”Hvordan bliver jeg gravid?”.

Her fulgte man parret i fertilitetsbehandlingen, som altså blev en nødvendig vej for parret.

Selv om behandlingen kan være både hård og sårbar for mange, ønskede hverken Stephania Potalivo eller Nils Petter at holde behandlingen skjult.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-10-20/Skaermbillede-2024-10-20-kl.-16.55.40.png
Stephania Potalivo i færd med at stikke sig selv med en ægløsningssprøjte.
 Foto: Emilie Adelina Monies / DR

Kameraerne var derfor tændte i sårbare situationer, når Stephania Potalivo måtte stikke sig i maveskindet med en ægløsningssprøjte, eller når hun fik det nedslående svar, at endnu en graviditetstest var negativ.

- Jeg ved, hvor mange der står i netop samme situation, og derfor er det så vigtigt, at vi allesammen får en større viden om vores biologi, ved hvad der er af behandlingsmuligheder og får en indsigt i, hvordan de forskellige fertilitetsbehandlinger udføres - og ikke mindst hvordan det psykisk kan være at stå i, for både kvinder og mænd. Jeg er så taknemmelig for alle jer eksperter, der har delt jeres viden, og alle jer, der sammen med mig åbner op om jeres forløb, fortalte tv-værten i forbindelse med DR-programmet.

Her satte hendes ægtemand, Nils Petter, også ord på den svære rejse - og ikke mindst de hårde følelser, han har skulle tackle:

- Det er sindssygt at tænke på, at det er mig, der har problemet, men det er Steph der skal gennemgå alt det hårde. Det er altså ikke en fed fornemmelse, man går med. Jeg ved godt, at det er meget sort hvidt, men som mand ikke at kunne levere, det gør bare, at din elskede kone skal gennemgå så meget shit, lød det blandt andet fra Nils Petter.

Men nu kan parret altså juble og glæde sig over, at den fire år lange kamp har båret frugt. Parret har dog ikke afsløret, hvornår den lille ny ventes at ankomme.

Sponsoreret indhold